Doliu în lumea universitară din Iași. A murit profesorul Mihai Remus Șaramet

Publicat: 06/01/2021 | 20:37

Unul dintre cei mai cunoscuți profesori universitari din Iași, Mihai Remus Șaramet, a încetat din viața, miercuri, după o lungă suferință.

Tatăl economistului Bogdan Şaramet, actualul manager al Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iaşi şi fost subprefect, s-a născut la data de 14 martie 1947 în Bucureşti.

Acesta a predat ani la rând la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, la Facultatea de Geografie şi Geologie, Departamentul de Geologie, scrie bzi.

Cine a fost prof. univ. Mihai Remus Șaramet

Profesorul a urmat Liceul teoretic „Mihai Eminescu” din Bucureşti. În anul 2012, Senatul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a conferit titlul de Professor Emeritus prof. univ. Remus Mihai Șaramet.

A frecventat de asemenea „Institutul de Petrol şi Gaze” din Bucureşti, Facultatea de Forajul Sondelor şi Exploatarea zăcămintelor de petrol şi gaze, promoţia 1974.

A fost doctor din anul 2001 în domeniul Mine, Petrol şi Gaze, cu disertatia „Contribuţii la perfecţionarea metodelor de evaluare în condiţii de incertitudine a zonelor potenţiale şi a acumulărilor noi de hidrocarburi”, mai scrie sursa citată.