Doliu în lumea teatrului! Actorul Gheorghe Dănila a murit

Publicat: 04/03/2021 | 12:41

Gheorghe Dănilă a murit pe 1 martie 2021, la vârsta de 72 de ani. Din cauza problemelor de sănătate, actorul s-a retras din activitate în urmă cu câțiva ani.

Trupul acestuia este depus la capela bisericii Trei Ierarhi din incinta cimitirului Cernica 2. Slujba de înmormântare va avea loc vineri, 5 martie, de la ora 14:00, la cimitirul Cernica 2.

Pe pagina de Facebook a Teatrului de Comedie din București, colegii acesuia au transmis mesaje de condoleanțe familiei.

”Nu întotdeauna avem puterea să transformăm în zâmbet ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Astăzi ne-am întristat la aflarea veștii că actorul Gheorghe Dănilă s-a stins din viață. A făcut parte din echipa artistică a Teatrului de Comedie încă de la începutul anilor 1980, atunci când a debutat pe scena teatrului nostru în rolul Launce, din „Doi tineri din Verona” de William Shakespeare, regia Alexandru Dabija (1983).Au urmat alte interpretări în spectacole renumite precum „Visul unei nopți de vară” de William Shakespeare, regia Alexandru Darie (1990), „Fuga” de Mihail Bulgakov, regia Cătălina Buzoianu (1995), „Casa Zoikăi” de Mihail Bulgakov, regia Alexandru Tocilescu (2009) etc. ❗Transmitem condoleanțe familiei și celor apropiați și revenim cu informații în legătură cu slujba de înmormântare, au transmis colegii săi.

Puiu Gheorghe Dănilă a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică București, secția Actorie, promoția 1975, clasa profesorului Octavian Cotescu, asistent Ovidiu Schumacher. Dănilă a fost actor la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț (1975 – 1982) și la Teatrul de Comedie București (1983 – 2021).