Doliu în lumea sportului mondial! Un campion a fost răpus de leucemie

Publicat: 17/06/2020 | 13:40

Este doliu în lumea sportului mondial, dupăce un fost jucător de snooker a fost răpus de  leucemie la 66 de ani. Legenda snookerului, Willie Thorne, a murit după o luptă cruntă cu boala sângelui.

Willie Thorne  a fost jucătorul de snooker al anilor ’80, cu două sferturi de finală în 1982 și 1986 la Campionatul Mondial, s-a confruntat cu o insuficiență respiratorie și nu a mai putut fi salvat.

CITEȘTE ȘI: Coronavirus în România. Încă 14 decese. Bilanțul infectărilor este de 22.760

Anunțul decesului său a fost făcut de un bun prieten, care a specificat că acesta vorbea cu copiii săi înainte să intre în șoc septic.

Din păcate, fostul număr 7 mondial nu a mai răspuns tratamentului și a fost luată decizia ca medicii să oprească aparatele. Boala I s-a agravat în ultimele săptămâni.

CITEȘTE ȘI: Ecaterina Andronescu, despre noile reguli care vor apărea în școli, din toamnă: „Vor să bage frica în copii”

În urmă cu șapte zile a fost transportat de urgență la un spital în Spania, acolo unde locuia, după ce presiunea sângelui ajunsese la un nivel extrem de scăzut în lupta cu leucemia. Chiar dacă a fost periculos să fie mutat, a mers direct la terapie intensive. Acolo a stat până în momentul decesului. Duminică a fost băgat în comă indusă, dar nu a mai răspuns tratamentului.

Omagii din partea celebrităților

Fostul mare fotbalist englez Gary Lineker și-a exprimat regretele în privința dispariției marelui jucător: „Sunt foarte, foarte trist să aud că prietenul meu Willie Thorne a murit. Unul dintre cele mai mari personalități. Un jucător de snooker minunat și un om iubitor. RIP Willie”.

Cunoscutul prezentator Piers Morgan a scris și el pe rețelele de socializare: „Willie, odihnește-te în pace. Un mare jucător de snooker și un om impresionant. Ce veste tristă”.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Interlopi ridicați de mascați de la un palat stil Versace. Cămătarii dădeau bani împrumut cu peste 100% dobândă

Pe lângă leucemie, Thorne a avut probleme și cu guta în ultimii ani, fiind măcinat de dureri și de tristețe. Leucemia fost diagnosticată în martie și de atunci a avut multe internări la spital până în această săptămână.