Doliu în lumea sportului! Iulian Șerban, triplu campion mondial, a murit la vârsta de 35 de ani

Publicat: 06/01/2021 | 20:17

Iulian Șerban, sportivul paralimpic, care a câştigat trei campionate mondiale la paracanoe (2010, 2011, 2012), s-a stins din viață la vârsta de 35 de ani.

Anunțul morții sale a fost făcut de CSA Steaua pe site-ul oficial, fără să se specifice însă cauza decesului.

„Clubul Steaua Bucureşti anunţă cu regret trecerea în nefiinţă a celui care a fost Iulian Şerban. Campion mondial în trei rânduri la paracanoe (2010, 2011 şi 2012) şi ocupant al locului 4 la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro (2016), Iulian a plecat fulgerător dintre noi la doar 35 de ani. Clubul Steaua Bucureşti transmite sincere condoleanţe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!“, a anunţat CSA Steaua.

Iulian Şerban a practicat kaiac-canoe până la vârstă de 21 de ani, până când a avut un accident în care și-a pierdut un picior. Ulterior, el a fost nevoit să treacă la paracanoe. Iulian Șerban a obținut medalia de aur în proba de K1 200 m, din cadrul întrecerilor de paracanoe, rezervate persoanelor cu dizabilități, la Campionatele Mondiale 2011 de kaiac-canoe de la Szeged.

”Eram în gară la Buşteni şi credeam că am timp să beau o cafea până pleacă trenul. Când am văzut că opreşte doar cât să coboare lumea şi apoi pleacă, am încercat să-l prind. M-am agăţat din mers, dar m-am dezechilibrat pe scări şi m-am trezit sub tren. M-a călcat bine de tot, auzeam ‘trosc bum, trosc bum’, şi după ce-a trecut am văzut că piciorul drept era pe cealaltă cale ferată.   Stăteam întins pe spate, vedeam crucea de pe Caraiman şi spuneam ”Tatăl nostru”.

Vedeam copacii şi frunzele în reluare şi mă gândeam ‘Gata, am pus-o’. Eram singur, aşa că am sunat la salvare. După ce a venit, le-am spus că au doi kilometri de oraş şi vin aşa târziu, apoi nu mai ştiu nimic. Am fost inconştient ceva timp, până am ajuns la Bucureşti, la spitalul Floreasca.   Când m-am trezit n-am avut un şoc, ştiam ce s-a întâmplat cu piciorul. M-am văzut tot alb, pansat, zici că eram mumie. Problema era dacă supravieţuiesc, dacă îl ţin şi pe celălalt, că am fost destul de jupuit. Am avut capul spart, ficatul perforat şi am încă pe spate o tăietură la coloană”, povestea Iulian pentru lead.ro.