Doliu în lumea sportivă! Ion Ghițulescu s-a stins din viață. „Performanțele lui în radio sunt uriașe”

Publicat: 25/06/2021 | 07:33

Este zi de doliu în România, „părintele” celebrei emisiuni „Fotbal minut cu minut”, s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani. Jurnalistul şi omul de radio Ion Ghiţulescu a decedat joi.

Vestea decesului a fost confirmată de site-ul Radio Reșița, care a transmis un mesaj emoționant după moartea renumitul comentator sportiv de la „Fotbal minut cu minut”. (CITEȘTE ȘI: DOLIU ÎN LUMEA CINEMATOGRAFIEI! ACTRIȚA LISA BANES S-A STINS DIN VIAȚĂ ÎN URMA UNUI ACCIDENT)

„Astăzi, ne despărţim de cel care a iniţiat şi moderat emisiunea radiofonică „Fotbal, minut cu minut”, precizează sursa citată.

Jurnalistul şi omul de radio Ion Ghiţulescu s-a născut la 27 august 1930, la Bucureşti. Acesta a practicat baschet, rugby și fotbal ajungând până în lotul național de juniori. Cariera lui în acest domeniu s-a încheiat în unei accidentări.

Ulterior, Ion Ghiţulescu a început cariera în radio, unde a scris istorie. Printre evenimentele la care a luat parte, ca trimis special al Radiodifuziunii, de unde a realizat transmisii live sau înregistrate, se numără: şapte ediţii ale Jocurilor Olimpice (1960, 1964, 1972, 1980, 1984, 1992, 1996), Campionatele Mondiale de fotbal (1966, 1990, 1994), Campionatele Mondiale de handbal.

 „Performanțele lui în radio sunt uriașe”

După aflarea veștii, Dan Negru a transmis un mesaj de condoleanțe în memoria lui Ion Ghiţulescu.

„Aflu de la colegii mei din radio ca a murit Ion Ghițulescu. Știu, mulți nu-l cunosc. Performanțele lui in radio sunt uriașe. L-am întâlnit in anii ’90 când lucram la Radio Vacanța. Era unul din fondatorii radioului. Campionatele Mondiale de Fotbal sau Olimpiadele se auzeau la radio cu vocea lui Ghițulescu.”Fotbal minut cu minut” era vârful radioului românesc ăn perioada lui de glorie…Prin vocea lui i-am cunoscut pe Balaci, Cămătaru, Duckadam, Lăcătuș…”, a scris Dan Negru, pe rețelele de socializare.

(VEZI ȘI: DOLIU LA HOLLYWOOD. ACTORUL NED BEATTY A MURIT LA 83 DE ANI! CARE ESTE CAUZA DECESULUI)