Doliu în lumea muzicii. Vera Lynn, una dintre cele mai apreciate cântărețe, a murit înconjurată de membrii familiei

Publicat: 18/06/2020 | 16:40

Este doliu în lumea muzicii. Vera Lynn, cântăreața britanică devenită un simbol al rezistenţei şi speranţei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a murit la vârsta de 103 ani. Potrivit comunicatului oferit publicitării de o rudă, regretata artistă s-a stins înconjurată de membrii familiei.

Citește și: Doliu în lumea muzicală! A murit Yohan, un artist K-pop de numai 28 de ani

Vera Lynn, devenită un simbol al rezistenţei şi speranţei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a murit la 103 ani

Cântăreaţa Vera Lynn, supranumită “iubita forţelor armate”, a părăsit această lume la onorabila vârstă de 103 ani, în prezenţa rudelor sale apropiate. Ea a contribuit la ridicarea moralului trupelor britanice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. În acest sens, artista a susţinut numeroase concerte atât în Marea Britanie, cât şi în India şi Myanmar.

“Familia noastră anunţă cu profundă tristeţe decesul uneia dintre cele mai îndrăgite artiste din Marea Britanie la vârsta de 103 ani”, a transmis familia sa în comunicatul oferit în această după-amiază, au relatat jurnaliștii de la BBC.

Regretata Vera Lynn nu a fost un simbol al speranţei doar în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, ci şi pe durata pandemiei de coronavirus, graţie cântecului său “We Will Meet Again”. Și asta pentru că, la începutul lunii aprilie, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a folosit cuvintele ce compun titlul celebrei piese, respectiv: “We Will Meet Again” în alocuţiunea televizată în care a rostit un discurs, considerat istoric, prin care a transmis cetăţenilor ţării sale un mesaj de încurajare în epoca virusului SARS-CoV-2

Informaţii privind înmormântarea artistei britanice Vera Lynn vor fi anunţate la o dată ulterioară, a mai dezvăluit familia sa în comunicatul oferit. Pentru a marca centenarul naşterii artistei în 2017, o imagine uriaşă care reprezenta o fotografie din tinereţe a cântăreţei Vera Lynn a fost proiectată pe celebrele Stânci Albe din Dover. Cu acea ocazie, Vera Lynn a lansat şi un nou album.

Cântăreaţa, care a continuat să aibă apariţii şi intervenţii publice până de curând, a vorbit cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a Zilei Victoriei din Europa, pe 7 mai, despre curajul şi sacrificiul care au caracterizat naţiunea britanică în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Vera Lynn i-a încurajat pe soldaţii britanici care luptau peste hotare cu piese precum “The White Cliffs of Dover”, devenită un simbol al speranţei şi al temerilor acestora în timpul luptelor cu Germania nazistă.