Doliu în lumea modei. Fotomodelul Mama Cax a murit la 30 de ani

Publicat: 22/12/2019 | 09:14

Fotomodelul Mama Cax, un simbol pentru persoanele cu dizabilități din industria modei, a murit la vârsta de 30 de ani. Acesteia i s-a făcut rău în timpul unei călătorii la Londra, informează BBC, citat de Mediafax.

Mama Cax, pe numele său real Cacsmy Brutus, și-a pierdut un picior după ce a fost diagnosticată cu cancer în adolescență. În ultimii ani, Mama Cax a devenit un activist cunoscut pentru femeile de culoare și pentru persoanele cu dizabilități din industria modei.

Anunțul despre decesul vedetei a fost făcut de familia acesteia pe Instagram. „Am fi modești să spunem că era doar o luptătoare. ca supraviețuitor al cancerului, se obișnuise cu provocările vieții și le înfrunta cu succes. Cax și-a petrecut ultimele zile pe Pământ cu aceeași determinare”, a scris familia despre Mama Cax.

Cax a devenit faimoasă datorită blog-ului său, unde scria despre dizabilități, precum și despre modă, călătorii și stil de viață. Fotomodelul a devenit cunoscut mai apoi pentru stilul street wear, dar și pentru felul în care își decora proteza de picior.