Doliu în lumea medicală. Iuliana Melinte a fost răpusă de o boală teribilă la vârsta 62 de ani: “Este o pierdere mare pentru români”

Publicat: 28/02/2021 | 18:56

Este doliu în lumea medicală din România. Iuliana Melinte a încetat din viață după ce a luptat cu toate forțele ca să învingă boala teribilă cu care fusese diagnosticată. Ea era căsătorită de mulți ani cu medicul militar dermatolog focșănean Ștefan Melinte.

Iuliana Melinte, diagnosticată cu o maladie la plâmâni

Iuliana Melinte a suferit de aceeași boală necruțătoare la plămâni despre care a aflat că o are și sora sa, Any Drollinger Dumbravă. Decesul ei a survenit joi, 25 februarie, relatează jurnaliștii de la ziaruldevrancea.ro, însă, vestea s-a aflat recent.

La scurt timp după ce a fost făcut anunțul trist, numeroase persoane au așternut pe Facebook diferite gânduri pentru familia îndoliată.

“Ești un înger”, “Drum lin la ceruri și sincere condoleanțe familiei”, “Sincere condoleanțe, domnule col. dr. Melinte în greaua pierdere suferită prin decesul iubitei dumneavoastră soție. Dumnezeu să o odihnească în pace”, “Condoleanțe, domnule doctor, vă cunosc pe dumneavoastră, pe doamna, nu, Dumnezeu s-o odihnească în pace”, “Oricare medic care ne părăsește este o pierdere mare pentru români” sunt cinci dintre mesajele de condoleanțe transmise pe social media.

Iuliana Melinte este cea de a doua fiică a lui Stănică Dumbravă din Găgești, fost șef al IAS Cotești în timpul regimului comunist, care avea în responsabilitate și podgoriile de la Odobești. De profesie inginer viticol, tatăl biologului a fost unul dintre cei mai activi specialiști în viticultură din era comunistă, fiind decorat de Nicolae Ceaușescu în 1974 cu titlul de “Erou al muncii socialiste”.

Citește și: Ionuţ Negrilă, înmormântat la Caracal. Tânărul poliţist a murit într-un accident de motocicletă în Capitală

Iuliana Melinte a fost absolventă a Colegiului Național “Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, după care a mers în Iași și s-a înscris la Facultatea de Biologie de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”. După absolvirea facultății a lucrat ca biolog la Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” din Focșani.

Sursa foto: ziaruldevrancea.ro & pixabay.com/ro