Doliu în lumea filmului. Unul dintre cei mai îndrăgiţi actori din Star Trek a fost răpus de cancer

Publicat: 09/12/2019 | 16:52

Lumea filmului de la Hollywood este în doliu. Unul dintre cei mai îndrăgiţi actori din Star Trek a fost răpus de cancer, o maladie cu care s-a luptat în tăcere… Vestea tristă a fost făcută publică de unul dintre copiii regretatului star.

René Auberjonois, răpus de cancer pulmonar la 79 de ani

Actorul american de origine franco-elveţiană René Auberjonois, cunoscut pentru rolul său din “Star Trek: Deep Space Nine” din anii ’90, a murit. Desesul a survenit în timp ce era în Los Angeles, iar în prima zi din iunie împlinise onorabila vârstă de 79 de ani.

“Cu inima îndurerată confirmăm că René a murit astăzi (duminică, 8 decembrie)”, se arată pe site-ul oficial al actorului. Fiul regretatului artist a făcut anunțul trist, dezvăluind și că acesta suferea de cancer pulmonar metastatic, relatează jurnaliștii de la CNN.

René Auberjonois este poate cel mai bine cunoscut pentru rolul Odo, şeful securităţii staţiei spaţiale DS9, care poate lua multiple identităţi, în legendara serie science-fiction. Foşti colegi ai actorului din Star Trek au transmis condoleanţe pe rețelele de socializare.

“Este o pierdere groaznică… A fost un om minunat, grijuliu şi inteligent. Când mă uit la stele, mă voi gândi la tine, prietene”, a scris actorul George Takei pe contul său de Twitter.

“Te voi păstra în gândurile mele şi îmi voi aminti o prietenie minunată cu Rene”, a scris la rândul său actorul William Shatner.

Cariera lui René Auberjonois se întinde pe câteva decenii şi a inclus roluri pe Broadway, la Hollywood şi pe micul ecran. El a jucat în serialul “Boston Legal” din anii 2000 şi în câteva filme, între care “M*A*S*H” din 1970 şi “McCabe and Mrs Miller”.

René Auberjonois a avut împreună cu soţia sa Judith doi copii, Tessa şi Remy, care au devenit şi ei actori.