Doliu în lumea filmului. Un cunoscut regizor și familia sa au fost uciși de coronavirus. Mesajul cutremurător trimis de pe patul de moarte

Publicat: 19/02/2020 | 10:45

Este doliu în lumea filmului de peste hotare. Un cunoscut regizor și familia sa au fost răpuși de temutul coronavirus. Rudele și colegii regretatului artist sunt în stare de șoc și nu și-au putut stăpâni lacrimile în momentul în care au aflat ce mesaj cutremurător a transmis acesta în timp ce se afla de pe patul de moarte.

Citește și: Vânzările Apple au scăzut drastic din cauza coronavirusului! Samsung iese în câștig

Regizorul Chang Kai și familia lui, răpuși de coronavirus

Regizorul chinez Chang Kai a murit la 55 de ani, după ce a contractat virusul mortal care face ravagii în țara lui natală, dar și în alte state de pe mapamond. Decesul a survenit pe 14 februarie, însă, abia în urmă cu câteva ore a fost făcută publică trista veste. Sora sa a murit și ea, la câteva ore după ce el a încetat din viață, iar soția lui este în stare gravă.

Potrivit presei locale, Chang Kai și-a îngrijit tatăl acasă, după ce acesta s-a îmbolnăvit, la sfârșitul lui ianuarie. Regizorul și-a dus părintele la mai multe spitale, dar nu a putut găsi un pat. Bărbatul a murit pe 28 ianuarie. Între timp, alți membri ai familiei s-au infectat. Mama lui Chang Kai a murit și ea la doar câteva zile după, apoi, chiar regizorul a început să se simtă rău. Înainte să își dea ultima suflare, regretatul artist a transmis un mesaj prietenilor și fiului său aflat la Londra: “Adio celor pe care îi iubesc și celor care m-au iubit!”, potrivit jurnaliștilor de la The Guardian.

Orașul Wuhan s-a confruntat de la bun început cu cea mai mare rată de infectare și cu o lipsă acută de resurse medicale pentru tratarea pacienților, în ciuda eforturilor autorităților. În lipsa paturilor din spitale, mulți bolnavi au fost nevoiți să se trateze acasă, în carantină forțată. Astfel, ceilalți membri ai familiei au contractat temutul coronavirus.