Doliu în lumea filmului. Marea actriță Linda Cristal s-a stins din viață la 89 de ani

Publicat: 30/06/2020 | 10:04

Actrița internațională Linda Cristal s-a stins din viață la vârsta de 89 de ani, în locuința sa din Beverly Hills. Aceasta a fost emblem anilor 1960, pentru rolurile jucate în „Comanche”, „Alamo”, „The High Chaparral”, „Mister Majestyk”.

Jordan Wexler, fiul acesteia a declarat decesul artistei. Acesta a spus că mama lui a murit în somn, relatează Le Figaro.

Actrița era o frumuseţe mexicană care le-a dat replica legendelor Hollywoodului precum: John Wayne, Tony Curtis, James Stewart, Charles Bronson.

CITEȘTE ȘI: Trei dintr-o lovitură! Un copac imens s-a prăbuşit în această dimineaţă într-o parcare din Argeş peste trei maşini staţionate în zonă. VIDEO

Născută  pe numele de Marta Victoria Moya la 23 februarie 1931 în Buenos Aires, Linda Cristal şi-a petrecut tinereţea în Argentina. Tatăl său Antonio Moya Bourges a fost un imigrant francez, un om de presă care a publicat în reviste. Mama sa, Rosario Pego, era italiancă.

În multe interviuri, Linda Cristal a declarat că tatăl ei a intrat într-un conflict cu o bandă criminală şi a fost nevoit să fugă cu familia la Montevideo, în Uruguay. Când avea 13 ani, cei doi părinţi au murit intoxicaţi cu monoxid de carbon în maşina lor.

CITEȘTE ȘI: Starea de sănătate a mezzosopranei Macsim Nicoară. A început să facă progrese la Spitalul de Recuperare. Ce spun medicii

În adolescenţă, Linda Cristal a studiat la Conservator. La vârsta de 16 ani, s-a căsătorit cu actorul argentinian Tito Gómez. Căsătoria a fost anulată după doar câteva săptămâni. În timpul unei călătorii în Mexic, împreună cu fratele ei, a fost remarcată de producătorul Miguelito Alemán care i-a oferit un rol mic în unul dintre filmele sale. Sub numele de Linda Cristal a filmat opt producţii cu actorul şi producătorul Raúl de Anda.

La sfârşitul anilor 1950, juca în special în westernuri. După ce a apărut în „The Last of the Fast Guns”, 1958, „The Fiend Who Walked the West”, 1958, a jucat în „Cry Tough”,1959, dramă despre portoricanii din New York.

CITEȘTE ȘI: Vezi ce notă ai luat la Bacalaureat 2020. Edu.ro va publica rezultatele oficiale. Live UPDATE