Doliu în lumea filmului! A murit Mircea Mureșan, răpus de o boală gravă

Publicat: 24/04/2020 | 16:20

Este o zi tristă pentru toți iubitorii de film! Cineastul Mircea Mureșan, în vârstă de 91 de ani, cunoscut publicului datorită peliculei „Toate pânzele sus” a încetat din viață. 

Regretatul Mircea Mureșan a încetat din viață la vârsta de 91 de ani. Cineastul cunoscut pentru îndrăgita peliculă „Toate pânzele sus” a pierdut lupta cu o boală gravă și inima lui a încetat să mai bată. Vestea tristă a căzut ca un fulger pentru familia acestuia, dar și pentru toți cei care au avut ocazia să-l cunoască.

CITEȘTE ȘI – MOMENT TRIST ÎN LUMEA CINEMATOGRAFIEI! ACTRIȚA DELPHINE SERINA A DECEDAT LA DOAR 49 DE ANI

Laurenţiu Damian, preşedintele Uniunii Cineaştilor din România a făcut tristul anunț și a precizat că nu este vorba de coronavirus.

„A murit în spital, azi dimineaţă, la ora 8,00. Nu este vorba de coronavirus, a fost o boală necruţătoare. Era un domn distins, 91 de ani. (…) Îmi pare foarte rău, o asemenea personalitate, care era un om deosebit, un coleg deosebit, un om care sprijinea în permanenţă şi cineaştii tineri şi care avea foarte mare grijă de semenii lui de vârste mai înaintate”, a precizat acesta, pentru agrepres.

Mircea Mureşan a rămas în amintirea tuturor prin celebrul serial ,,Toate pânzele sus”, dar și prin comedia  ,,A doua cădere a Constantinopolului”. Marele regizor a semnat și ecranizări precum ,,Ion, blestemul pământului, blestemul iubirii” sau ,,Baltagul”, producții extrem de iubite și vizionate de-a lungul timpului.