Doliu în lumea artistică din România! George Mihalcea a murit

Publicat: 05/01/2020 | 14:17

Le urase ”La mulți ani!” prietenilor de pe Facebook cu doar o zi înainte de a înceta din viață. Poetul George Mihalcea a murit la vârsta de 65 de ani, iar toți cei care l-au cunoscut, citit și apreciat au fost și sunt în stare de șoc. 

George Mihalcea s-a născut pe data de 13 martie 1954, în Buzău.A absolvit Colegiul Naţional „Mircea Cel Bătrân”(Constanţa) şi Academia Forţelor Terestre (Sibiu). A debutat în revista literară “Tomis”, în 1972. În toamna aceluiaşi an a devenit redactor în presa militară scrisă.

În primăvara anului 1991 a devenit realizator al emisiunilor militare de radio şi televiziune (“Ora armatei” şi “Pro Patria”). În 1998, George Mihalcea alege o carieră civilă, ocupând succesiv funcţiile de editor coordonator în departamentul Ştiri al Antenei 1şi redactor şef în departamentul Ştiri la Tele7 abc. Din primăvara anului 2002 este realizator al emisiunii de politică internaţională “Marş forţat” la postul B1 TV. Tot acolo, din aprilie 2005, a realizat şi emisiunea “Lumea cărţilor”.

Volume publicate de George Mihalcea

  •  “Numele focului”- colecţia “101 poeme de dragoste” (împreună cu Liviu Vişan, Vasile Ursache, George David şi Laurenţiu Sfinteş), Ed. Militară, 1997.
  •  “Galera cu fluturi”(poezie) – Ed. Cogito, 1997.
  •  “Sentiment latin/Sentimento latino” – antologie bilingvă româno-italiană (poeţi români – poeţi napoletani), Societatea Scriitorilor Militari, 2004.
  •  „Conferinţa de joi” – volum colectiv de studii şi eseuri cu privire la problemele securităţii internaţionale, Ed. M.A.I, 2004.
  •  „Securitatea Privată” – volum colectiv, Ed. Detectiv, 2005.
  •  În curs de apariţie: „Sacerdot” (poezie) – Ed. Muzeul Literaturii Române.