Doliu în lumea artistică din România! A murit Vladmir Zamfirescu

Publicat: 03/06/2020 | 08:06

Lumea artistică din România este în doliu. A încetat din viață, la vârsta de 84 de ani, pictorul Vladimir Zamfirescu.

Operele sale au fost recunoscute în întreaga Europă, iar reprezentanții Muzeului Național al Literaturii Române au anunțat, printr-un comunicat, moartea artistului.

”Muzeul Național al Literaturii Române anunță cu tristețe trecerea la cele veșnice, în seara zilei de 1 iunie 2020, a pictorului Vladimir Zamfirescu, personalitate marcantă a artei românești și europene contemporane. Vladimir Zamfirescu are lucrări în colecții particulare și în vestite muzee de artă din Franța, Anglia (Tate Gallery din Londra); Italia, Germania, Spania, Austria, Elveția, Olanda, Suedia, Norvegia, Portugalia, Grecia, Rusia (Muzeul Pușkin), Iran, Turcia, Polonia, S.U.A. De asemenea,  are tablouri în colecții regale, în mari pinacoteci și în colecțiile unor șefi de stat din Norvegia, Danemarca, Italia, China, Bulgaria și chiar în Colecția Muzeului de Artă al Vaticanului”, se precizează în prima parte a comunicatului. (CITEȘTE ȘI: SE SCHIMBĂ TOT CE ŞTIAM DESPRE CORONAVIRUS! CARE SUNT ROMÂNII CU RISC MAXIM DE DECES DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI! STATISTICA OFICIALĂ ESTE ÎNGRIJORĂTOARE)

A murit Vladmir Zamfirescu: ”A primit mai multe distincții și premii…”

”Opera sa a fost comentată și apreciată de importante personalități ale culturii române”, au mai transmis, în comunicat, reprezentanții Muzeului Național al Literaturii Române.

Vladimir Zamfirescu a primit de-a lungul timpului mai multe distincții și premii, printre care pot fi amintite:

  • 1971 – Premiul Trienalei Internaționale de la Sofia
  • 1980 – Bursa Academiei Regale Suedeze
  • 1982 – Bursa Academiei Italiene pentru Pictură
  • 1982 – Medalia Raffael a Academiei Caravaggio Roma
  • 1982 – Premiul Juriului Uniunii Artiștilor Plastici din România
  • 2003 – Ordinul Național pentru Serviciul Credincios în grad de Cavaler
  • 2006 – titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Artă din Cluj, titlul de Profesor Honoris Causa al Universității de Artă din București, Premiul de excelență Nicolae Grigorescu a Uniunii Patronatului Român, informează stirilekanald.ro. (VEZI ȘI AICI: LOMBARDIA SPERĂ DIN NOU. REGIUNEA NU A ÎNREGISTRAT NICIUN DECES ÎN ULTIMELE 24 DE ORE)