Doliu în fotbalul românesc! A murit fundașul de fier Florin Lunca

Publicat: 14/06/2020 | 17:09

Este doliu în fotbalul românesc. Florin Lunca, fostul fotbalist al formației SC Bacău, a murit duminică dimineața, din cauza unor probleme de sănătate.

CITEȘTE ȘI: DOLIU ÎN LUMEA FOTBALULUI DIN ROMÂNIA. A MURIT GABI FULGA, DUPĂ CE CORPUL SĂU A CEDAT ÎN FAȚA BOLII NEMILOASE

Lunca (65 de ani) își ducea traiul la un Centru de bătrâni din Bacău, pentru că avea nevoie, în permaneență, de îngrijire medicală. Fotbalist al unei generații emblematice a SC Bacău, Florin Lunca a decedat în cursul acestei dimineți la 65 de ani, din cauza unor probleme de sănătate, scrie contul de Facebook al celor de la Tele 1 Bacău.

Florin Lunca a fost un veritabil fundaș al unei generații de excepție pe care a avut-o Bacăul, între care Nicu Ursachi, Costică Duțan, Viorel Popa, Gheorghe Voinea, Ion Margasoiu, Dorian Mecheci, Vasile Chitaru, Lucian Catargiu,Vasile Șoșu, Gheorghe Andrieș sau Vasile Vamanu. Elev al profesorului Constantin Anghelache, Florin Lunca a dat fotbalului băcăuan o altă generație, între care Radu Ciobanu sau Florin Petcu.declarat Gioni Andrieș, fost coleg de echipă cu Lunca (Mai multe detalii în prosport.ro). (NU RATA: CAUZA MORȚII LUI GABI FULGA: “INIMA FOSTULUI FOTBALIST BĂCĂUAN A REFUZAT SĂ MAI BATĂ”)

A murit fundașul de fier Florin Lunca. Soția lui decedase cu cinci ani în urmă

Florin Lunca a fost căsătorit cu marea handbalistă Laura Lunca, decedată în urmă cu cinci ani, coordonatoare de joc a echipei Ştiinţa Bacău. Echipă cu care a jucat finala Cupei Campionilor Europeni în 1986 şi a câştigat Cupa Cupelor în 1989. Apoi, a evoluat la o altă mare echipă, Mar Valencia!