Doliu în folclorul românesc! Un cunoscut artist de doar 30 de ani a murit

Publicat: 18/12/2020 | 22:08

Dumitru Stroie, un cântăreț de muzică populară, a decedat în urma unui accident de circulație. Artistul avea numai 30 de ani. Tânărul era originar din Jina, iar cei apropiați îi spuneau Mitică de la Jina.

Cântărețul  s-a stins din viață în această dimineață într-un accident de mașină după ce autoutilitara pe care o conducea a lovit un TIR, vineri dimineața, pe DN 7, în zona localității Drăganu-Olteni, din județul Argeș.

„A fost un suflet bun, un soț devotat, iubitor și mângâietor, un OM bun și respectos atât cu familia sa cât și cu cei din jur. A cântat dorurile și a păstrat cu sfințenie tradițiile autentice românești. Multă putere Finei noastre, Claudia Olariu, pentru acestă despărțire nefericită și regretabilă. Rămas bun iubitul nostru Fin!”, a postat artistul Sebastian Stan, nașul de cununie, pe o rețea de socializare.

Apropiații cântărețului sunt devastați

„Bunul Dumnezeu să te odihnească în pace, Dumitre!  Vei rămâne în amintirea mea ca un mare iubitor de neam și cultură tradițională! Ai fost mereu atent cu modul în care te prezentai in fața publicului și ai știut să asculți sfaturilor celor din jur! Exemplu de modestie și un caracter deosebit de frumos! Te-a iubit Dumnezeu, cu siguranță, altfel nu plecai atât de repede! Dramatic și nedrept!! Odihnă veșnică în împărăția cerurilor!”

„Dumnezeu să te odihnească în ceata dreptilor!”
„Drum lin către ceruri, prieten drag!”

Accidentul a avut loc în zona localității Drăganu-Olteni din județul Argeș. De asemenea, pompierii din Argeș au intervenit să îl salveze pe șoferul autoutilitarei, care era Dumitru Stroie și care rămăsese încarcerat, dar acesta suferise leziuni foarte grave, iar paramedicii n-au mai putut decât să constate decesul.