Doliu în Familia Regală Norvegiană. Ari Behn, fostul soț al prințesei Martha, s-a sinucis la 47 de ani

Publicat: 26/12/2019 | 11:08

Avea 47 de ani și a recurs la un gest extrem. Era scriitor, născut în Danemarca, și a fost soțul prinţesei norvegiene Martha Louise.  Agentul său literar, Geir Hakonsund, a dat publicităţii un comunicat în numele familiei scriitorului în care anunţă că Behn, în vârstă de 47 de ani, „şi-a luat viaţa” şi că familia lui Ari Behn doreşte să îi fie respectată intimitatea.

Regele Harald al Norvegiei a declarat că – alături de soţia sa, regina Sonja – a primit cu „multă tristeţe” vestea despre moartea lui Ari Behn.

„Ari a fost timp de mulţi ani o parte importantă a familiei noastre şi avem amintiri dragi şi pline de căldură despre el”, se arată într-o declaraţie a Curţii regale norvegiene. Ari Behn şi Martha Louise s-au căsătorit în 2002, la un an după logodnă, iar cuplul a divorţat în 2016. Ari și Martha deţineau împreună custodia celor trei fiice: Maud Angelica (16 ani), Leah Isadora (14 ani) şi Emma Tallulah (11 ani). Trebuie menționant că Martha Louise – în vârstă de 48 ani – este a patra pe linia succesiunii la tronul Norvegiei.

A fost scriitor și pictor

Născut în Arhus (Danemarca), Ari Behn a crescut în Moss, la sud de Oslo. Scriitorul a debutat în 1999 cu o culegere de povestiri intitulată „Trist som faen” („Trist ca iadul”). Opera sa literară mai cuprinde trei romane şi piese de teatru. Pe lângă activitatea literară, Ari Behn picta. Împreună cu fosta soţie, Ari Behn, care l-a acuzat pe actorul Kevin Spacey că l-a agresat sexual, a scris o carte despre căsătoria lor, intitulată „Fra hjerte til hjerte” („De la inimă la inimă”)