Doliu în Elveția. Fostul președinte, Flavio Cotti, a pierdut lupta cu noul coronavirus

Publicat: 17/12/2020 | 08:42

Flavio Cotti, fostul președinte elvețian, care a fost și ministru de externe și interne, în vârstă de 81 de ani, a pierdut lupta cu noul coronavirus.

Veste cruntă a fost dată de actualul şef al diplomaţiei de la Berna, Ignazio Cassis: „Cu mare tristeţe am aflat despre decesul lui Flavio Cotti”, a scris pe Twitter, Cassis.

Potrivit presei locale,  el a decedat miercuri după-amiază într-un spital din Locarno „după complicaţii cauzate de coronavirus”. Flavio Cotti, jurist de formaţie, a fost membru al Partidului Creştin-Democrat din Ticino, înainte de promova în politică şi a petrece 12 ani în guvernul federal de la Berna, între 1987 şi 1999.

A fost președinte de două ori

Totodată, Cotti a fost preşedinte al Confederaţiei Elveţiene de două ori, în 1991 şi 1998. Elveţia are un sistem de preşedinţie anuală prin rotaţie dintre membrii guvernului federal.

Flavio Cotti s-a făcut cunoscut mai ales prin acţiunile sale în favoarea apropierii Elveţiei de instanţele internaţionale, pledând în special pentru aderarea ţării la ONU, şi păstrării oraşului Geneva ca sediu al unor organizaţii internaţionale, printre care Organizaţia Mondială a Comerţului.