Acasă » Exclusiv » Doi tineri au venit din Italia să își îngroape tatăl, dar vecinii i-au pârât la 112 și…

Doi tineri au venit din Italia să își îngroape tatăl, dar vecinii i-au pârât la 112 și…

De: Mircea Tudose 27/02/2020 | 23:30
Coronavirusul a băgat frica în mai toată lumea. Primul caz din țară a fost confirmat în Gorj, iar acum, în același județ, la Motru, s-au petrecut scene teribile. Doi tineri veniți, luni, din Italia să își îngroape tatăl au fost pârâți de vecini la 112. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, are toate detaliile. (NU RATA: DE TEAMA CORONAVIRUSULUI, ROMÂNII AU ÎNCEPUT SĂ-ȘI PÂRASCĂ VECINII ÎNTORȘI DIN STRĂINĂTATE, LA 112!)
Ilie Gîbu s-a stins în locuința sa din Motru, județul Gorj, la nici o zi după ce doi dintre cei cinci copii ai săi au venit în țară, din Italia, ca să-i fie alături pe patul de moarte. Bărbatul suferea de grave probleme de sănătate, iar marți, 25 februarie, plămânii i-au cedat.

Speriați, vecinii au sunat la 112

CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA a aflat că vecinii familiei, alertați, au pus mâna pe telefon și au sunat la 112, pentru a comunica faptul că, în blocul în care locuiesc, există doi cetățeni veniți din Italia, respectiv copiii decedatului, care nu sunt carantină și nu și-au luat niciun fel măsuri de siguranță. Ba mai mult, tinerii s-au plimbat și prin oraș, intrând în contact și cu alte persoane.
Ilie Gîbu va fi înmormântat vineri, iar cei doi copii ai săi au fost chiar pe punctul de a nu participa la funeralii, din cauza suspiciunii de… coronavirus. După ce vecinii s-au alertat, speriați să nu contacteze temutul virus, cei doi tineri s-au izolat acasă, fără supraveghere medicală, pentru a nu escalada situația tensionată. Și asta chiar dacă autoritățile nu au luat nicio măsură în privința lor. În lipsa oricăror simptome, tinerii nu au fost testați pentru coronavirus. Așa că, în final, au hotărât că vor participa la înmormântare.

Panică la Motru

Din sursele noastre, cei doi tineri sosiți luni din Italia nu au fost opriți la vamă și nici nu li s-a comunicat să intre în carantină la revenirea în țară. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA , a încercat să ia legătura cu purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, însă acesta a fost de negăsit. Poliția Motru nu știe nimic despre acest caz, semn că lucrurile nu au fost luate în serios de către autorități.
În orașul Motru, unii oameni au intrat în panică, iar în farmacii sau magazine nu se mai găsesc măști chirurgicale sau dezinfectante. De asemenea, locuitorii s-au aprovizionat din plin și cu alimente, rafturile supermarketurilor golindu-se rapid. Motru numără peste 20.000 de locuitori. (Citește și: INFORMAȚII DE ULTIMĂ ORĂ DESPRE TÂNĂRUL DIN GORJ INFECTAT CU CORONAVIRUS)

Primul caz, confirmat în Gorj

Primul caz de infecție cu coronavirus a fost confirmat, miercuri seara, în județul Gorj. Este vorba despre un tânăr de 25 de ani care a intrat în contact cu italianul de 71 de ani, confirmat, de autoritățile din Italia, cu această boală. Tânărul a fost dus la Institutul Matei Balș din Capitală, cu un echipaj SMURD, care a ajuns joi dimineața la București.
Bărbatul locuia în casă cu alte șapte persoane. „Rezultatele celorlalți membri ai familiei sunt negative, numai pentru băiat testul este pozitiv”, a spus primarul comunei Prigoria, Iuliana Iliescu. (NU RATA: PRIMUL CAZ DE CORONAVIRUS, CONFIRMAT)

Linia TELVERDE pentru informații despre coronavirus

La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

„Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800800358. Rugăm cetățenii să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TELVERDE.

Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.

Reiterăm faptul că linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență! În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112.

Până în acest moment, pe teritoriul României a fost confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID – 19 ( noul coronavirus), astfel că nu se poate vorbi de o epidemie. Bărbatul care a contactat virusul a fost transportat la București, la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr. Matei Balș, este în stare bună și nu prezintă simptome specifice.

Pacientul este total izolat de restul persoanelor din spital și se află în monitorizare, clinic și biologic. De asemenea, a fost extinsă ancheta epidemiologică pentru a identifica și testa persoanele cu care cetățeanul român purtător al virusului a intrat în contact. În prezent, la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr. Matei Balș sunt în lucru un număr de 17 probe biologice.

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional.

În acest moment, un număr de 99 de persoane se află în carantină, iar 5667 persoane sunt monitorizate la domiciliu.

 În ultimele 24 de ore au fost efectuate 163 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 59) cu privire la Coronavirus”, au informat, joi, reprezentanții Ministerului Sănătății.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)
Urmărește Cancan.ro pe Google News
Mircea Tudose a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Cu numeroase citeste mai mult
Parteneri
Prințesa Diana a explicat adevăratul MOTIV pentru care căsnicia sa cu Charles a eșuat. A făcut mărturisirea cu puțin timp înainte de a muri
Prințesa Diana a explicat adevăratul MOTIV pentru care căsnicia sa cu Charles a eșuat. A...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără decât fostul luptător și interlop
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
WOW! Nadia, Boris Becker, Ilie Năstase și Andreea Esca, dezlănțuiți într-un club din București! Cum au fost surprinși
WOW! Nadia, Boris Becker, Ilie Năstase și Andreea Esca, dezlănțuiți într-un club din București! Cum...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Mihaela Bilic și-a construit o cabană în inima pădurii: „Până de Paște mă mut. N-am gaze, n-am curent, n-am apă, însă îmi place mult!”
Mihaela Bilic și-a construit o cabană în inima pădurii: „Până de Paște mă mut. N-am...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
O studentă le-a spus prietenilor că era încântată de o primă întâlnire. A doua zi, un picior de-al ei a fost descoperit într-un parc
O studentă le-a spus prietenilor că era încântată de o primă întâlnire. A doua zi,...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul zecilor de mii de lei
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe toți cei care îi jignesc familia: „Totul are o limită în viața asta. M-am săturat!”
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
Cum s-a schimbat viața
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte? Plătesc bine
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Funcția din WHATSAPP care schimbă totul. Toți utilizatorii trebuie să o folosească
Funcția din WHATSAPP care schimbă totul. Toți utilizatorii trebuie să o folosească
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi...
Afacerea pe care o pot face toți românii care stau la curte. Produsul vândut de Vladimir s-a scumpit cu 45% în ultimii ani
Afacerea pe care o pot face toți românii care stau la curte. Produsul vândut de...
Ce au găsit doi români în coteţul găinilor într-o curte dintr-o comună din Mehedinţi. Șoc total, creatura avea doi metri
Ce au găsit doi români în coteţul găinilor într-o curte dintr-o comună din Mehedinţi. Șoc...
S-a dat interdicție totală în România din data de 3 Mai. Decizia este finală şi definitivă
S-a dat interdicție totală în România din data de 3 Mai. Decizia este finală şi...
Ultima imagine cu Costel Corduneanu în viață! Cum arăta „Stăpânul Moldovei”, înainte de a muri. Boala îl schimbase radical, dar el tot își găsea puterea să zâmbească
Ultima imagine cu Costel Corduneanu în viață! Cum arăta „Stăpânul Moldovei”, înainte de a muri....
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Dumitru Buzatu rămâne în arest la domiciliu
Dumitru Buzatu rămâne în arest la domiciliu
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Mașina preferată a românilor dispare. Nu se va mai găsi deloc în Europa
Mașina preferată a românilor dispare. Nu se va mai găsi deloc în Europa
Câți bani vor primi de la Pro TV Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Cei trei vor fi noii jurați ai MasterChef
Câți bani vor primi de la Pro TV Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Cei trei vor...
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din peisaj”
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani:
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
Iulia Vântur și Salman Khan, în pericol. Faimosul actor a fost ținta unui atac armat. Cine a vrut să îl ucidă și care este motivul
Iulia Vântur și Salman Khan, în pericol. Faimosul actor a fost ținta unui atac armat....
Orașul mic din România care va avea străzi ca-n Tenerife. Autoritățile s-au apucat să planteze palmieri
Orașul mic din România care va avea străzi ca-n Tenerife. Autoritățile s-au apucat să planteze...
Singurele zodii care au succes în tot ceea ce fac în weekendul ce urmează. Veste bună pentru cinci nativi
Singurele zodii care au succes în tot ceea ce fac în weekendul ce urmează. Veste...