Doi tineri au venit din Italia să își îngroape tatăl, dar vecinii i-au pârât la 112 și…

Publicat: 27/02/2020 | 23:30
Coronavirusul a băgat frica în mai toată lumea. Primul caz din țară a fost confirmat în Gorj, iar acum, în același județ, la Motru, s-au petrecut scene teribile. Doi tineri veniți, luni, din Italia să își îngroape tatăl au fost pârâți de vecini la 112. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, are toate detaliile. (NU RATA: DE TEAMA CORONAVIRUSULUI, ROMÂNII AU ÎNCEPUT SĂ-ȘI PÂRASCĂ VECINII ÎNTORȘI DIN STRĂINĂTATE, LA 112!)
Ilie Gîbu s-a stins în locuința sa din Motru, județul Gorj, la nici o zi după ce doi dintre cei cinci copii ai săi au venit în țară, din Italia, ca să-i fie alături pe patul de moarte. Bărbatul suferea de grave probleme de sănătate, iar marți, 25 februarie, plămânii i-au cedat.

Speriați, vecinii au sunat la 112

CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA a aflat că vecinii familiei, alertați, au pus mâna pe telefon și au sunat la 112, pentru a comunica faptul că, în blocul în care locuiesc, există doi cetățeni veniți din Italia, respectiv copiii decedatului, care nu sunt carantină și nu și-au luat niciun fel măsuri de siguranță. Ba mai mult, tinerii s-au plimbat și prin oraș, intrând în contact și cu alte persoane.
Ilie Gîbu va fi înmormântat vineri, iar cei doi copii ai săi au fost chiar pe punctul de a nu participa la funeralii, din cauza suspiciunii de… coronavirus. După ce vecinii s-au alertat, speriați să nu contacteze temutul virus, cei doi tineri s-au izolat acasă, fără supraveghere medicală, pentru a nu escalada situația tensionată. Și asta chiar dacă autoritățile nu au luat nicio măsură în privința lor. În lipsa oricăror simptome, tinerii nu au fost testați pentru coronavirus. Așa că, în final, au hotărât că vor participa la înmormântare.

Panică la Motru

Din sursele noastre, cei doi tineri sosiți luni din Italia nu au fost opriți la vamă și nici nu li s-a comunicat să intre în carantină la revenirea în țară. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA , a încercat să ia legătura cu purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, însă acesta a fost de negăsit. Poliția Motru nu știe nimic despre acest caz, semn că lucrurile nu au fost luate în serios de către autorități.
În orașul Motru, unii oameni au intrat în panică, iar în farmacii sau magazine nu se mai găsesc măști chirurgicale sau dezinfectante. De asemenea, locuitorii s-au aprovizionat din plin și cu alimente, rafturile supermarketurilor golindu-se rapid. Motru numără peste 20.000 de locuitori. (Citește și: INFORMAȚII DE ULTIMĂ ORĂ DESPRE TÂNĂRUL DIN GORJ INFECTAT CU CORONAVIRUS)

Primul caz, confirmat în Gorj

Primul caz de infecție cu coronavirus a fost confirmat, miercuri seara, în județul Gorj. Este vorba despre un tânăr de 25 de ani care a intrat în contact cu italianul de 71 de ani, confirmat, de autoritățile din Italia, cu această boală. Tânărul a fost dus la Institutul Matei Balș din Capitală, cu un echipaj SMURD, care a ajuns joi dimineața la București.
Bărbatul locuia în casă cu alte șapte persoane. „Rezultatele celorlalți membri ai familiei sunt negative, numai pentru băiat testul este pozitiv”, a spus primarul comunei Prigoria, Iuliana Iliescu. (NU RATA: PRIMUL CAZ DE CORONAVIRUS, CONFIRMAT)

Linia TELVERDE pentru informații despre coronavirus

La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

„Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800800358. Rugăm cetățenii să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TELVERDE.

Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.

Reiterăm faptul că linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență! În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112.

Până în acest moment, pe teritoriul României a fost confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID – 19 ( noul coronavirus), astfel că nu se poate vorbi de o epidemie. Bărbatul care a contactat virusul a fost transportat la București, la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr. Matei Balș, este în stare bună și nu prezintă simptome specifice.

Pacientul este total izolat de restul persoanelor din spital și se află în monitorizare, clinic și biologic. De asemenea, a fost extinsă ancheta epidemiologică pentru a identifica și testa persoanele cu care cetățeanul român purtător al virusului a intrat în contact. În prezent, la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr. Matei Balș sunt în lucru un număr de 17 probe biologice.

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional.

În acest moment, un număr de 99 de persoane se află în carantină, iar 5667 persoane sunt monitorizate la domiciliu.

 În ultimele 24 de ore au fost efectuate 163 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 59) cu privire la Coronavirus”, au informat, joi, reprezentanții Ministerului Sănătății.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)