Doi tineri alpiniști au murit în Munții Bucegi! El a sunat la 112, dar a căzut apoi în prăpastie

Publicat: 03/01/2021 | 09:55

Doi tineri alpiniști au murit în Munții Bucegi. Ei au fost găsiți fără suflare, sâmbătă seara, de alpiniștii din Bușteni și Prahova, chemați prin apel la 112. Bărbatul a fost cel care a sunat, apoi a căzut și el în prăpastie, încercând să o ajute pe prietena lui.

Femeia căzuse de la înălțime, sâmbătă seara, în zona Brâna Mare al Morarului, către Valea Cerbului, din Munții Bucegi. Însoțitorul ei, care a cerut ajutor, a încercat probabil să ajungă la fată și a căzut și el. „Salvatorii montani au ajuns la locul accidentului, unde, din păcate, au găsit două persoane decedate. Se pare că alpinistul a încercat să ajungă la fată și a căzut și el”, au anunțat reprezentanții Salvamont Prahova într-o postare pe pagina de Facebook. (CITEȘTE ȘI: A MURIT ŞEFUL DE POST DIN MORUNGLAV, GRAV RĂNIT ÎN ACCIDENTUL DE LA ŞOPÂRLIŢA)

Doi tineri alpiniști au murit în Munții Bucegi! El a sunat la 112, dar a căzut apoi în prăpastie

Acțiunea salvamontiștilor a fost dificilă, în condiții de noapte, cu temperaturi scăzute, cu teren acoperit cu gheață și acumulări de zăpadă pe versanți, scrie digi24.ro. (NU RATA: A MURIT FOSTUL FOTBALIST CONSTANTIN BOSÂNCEANU! AVEA DOAR 54 DE ANI)

Fata a fost coborâtă de pe munte chiar sâmbătă noaptea, iar băiatul va fi adus duminică, au mai precizat salvamontiștii.