Doi minori, urmăriți cu focuri de armă ca-n filme de polițiștii din Teleorman! Cum s-a terminat cursa nebună

Publicat: 12/01/2020 | 14:28

Doi miniori din Teleorman au pus pe jar poliția după ce nu au oprit la semnalele oamenilor legii și au pornit într-o cursă nebună cu agenții pe urmele lor. Polițiștii au făcut uz de armamentul din dotare, însă nici așa nu s-au oprit. La un moment dat, ei au abandonat mașina și au fugit pe un câmp.

Doi minori, urmăriți cu focuri de armă ca-n filme de polițiștii din Teleorman

Scenele desprinse parcă din filmele americane s-au petrecut în zorii acestei dimineți. Potrivit datelor din anchetă,  în jurul orei 05:00, o patrulă de poliție din cadrul Poliției Municipiului Roșiori de Vede a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism al cărui conducător auto nu a oprit la semnalele polițiștilor. Oamenii legii au pornit în urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ 20 km.

Unul dintre polițiști a executat foc de avertisment, apoi asupra pneurilor. Autoturismul a fost oprit în final pe un teren extravilan din apropierea localității Săceni. Conducătorul auto și pasagerul au abandonat autoturismul și au fugit. Au fost identificați de către polițiști pe raza comunei Ciolănești și conduși la sediul Poliției Municipiului Roșiori de Vede în vederea cercetărilor.

Aveau și motive să se teamă. Din verificările efectuate, s-a stabilit că atât conducătorul auto, cât și pasagerul sunt minori cu vârsta de 16 ani, ambii domiciliați în municipiul Roșiori de Vede, motivul pentru care acesta nu a oprit la semnalele polițiștilor fiind că nu deține permis de conducere. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propusă soluție prin Parchet.