Doi jurnaliști din Spania au fost învinși de coronavirus! Unul dintre ei se programase pentru a face testul COVID-19

Publicat: 21/03/2020 | 12:48

Doi celebri jurnaliști din Spania au decedat din cauza coronavirusului. Unul dintre ei chiar se programase pentru a face testul, însă nu a mai apucat, virusul a fost mai rapid.

Spania a fost afectată destul de rău de epidemia de coronavirus.  Până în prezent au fost confirmate  21,571 de cazuri de persoane infectate și un număr total de aproape 1100 de decese. (CITEȘTE ȘI: O ROMÂNCĂ STABILITĂ ÎN SPANIA, DESPRE RESTRICȚIILE DRASTICE IMPUSE DE CRIZA CORONAVIRUSULUI: ”PUTEM IEȘI DIN CASĂ DOAR O DATĂ PE SĂPTĂMÂNĂ”)

Doi jurnaliști din Spania, răpuși de coronavirus

Jose Maria Candela a decedat din cauza virusului chiar înainte să facă testul. Acesta avea 59 de ani și a fost găsit mort în propria locuință. Jurnalistul a început să se simtă rău în urmă cu o săptămână. (VEZI ȘI: STARE DE ALERTĂ LA SPITALUL UNIVERSITAR DIN CAPITALĂ. LA CINCI ZILE DE LA INTERNARE, UN PACIENT A FOST TESTAT POZITIV CU CORONAVIRUS. S-A DESCHIS O ANCHETĂ EPIDEMOLOGICĂ)

Jose Maria Candela avea o stare de rău generală, se simțea foarte obosit, dar nu a făcut deloc temperatură, însă respira destul de greu. Simptomele resimțite l-au pus pe gânduri și l-au făcut să se programeze pentru un test de coronavirus, însă nu a mai apucat să-l facă.

„A fost un prieten foarte bun. Nu a asistat la meciul dintre Liverpool și Atletico Madrid, pe Anfield, în cadrul Ligii Campionilor. Nu se simțea bine de o săptămână, dar programarea pentru coronavirus a fost făcută pentru astăzi (20 martie). Ultimul care a vorbit cu el a fost fratele său. Nu avea febră, însă se simțea obosit și respira cu greutate. Fratele său i-a spus să se odihnească puțin, dar el nu s-a mai trezit niciodată”, a spus Juan Antonio Prieto, potrivit APIS.

Cel de-al doilea jurnalist decedat este tot un nume cu greutate în presa din Spania. Tomas Diaz-Valdes a fost directorul general al unui important trust de presă dar și reporter timp de 30 de ani. Jurnalistul a murit din cauza coronavirusului, la 78 de ani.

A fost un om elegant, cu o mustață mare. Reprezenta jurnalismul de modă veche. Era mult mai calm, dar competent și pasionat cu adevărat. La revedere, Tomas! Ne vei lipsi”, a spus un coleg, de la Gpone.com.