Doi jandarmi sunt urmăriți penal, după moartea bărbatului din Pitești

Publicat: 21/04/2021 | 22:18

Cei doi jandarmi sunt cercetați pentru purtare abuzivă și loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, în coautorat cu doi agenți de poliție din cadrul IPJ Argeș, potrivit comunicatului Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar București. De asemenea, unul dintre jandarmi a fost reținut pentru 24 de ore.

”În fapt s-a reținut că, la data de 16.04.2021, cei doi militari jandarmi, aflați în misiune de patrulare mixtă, împreună cu două echipaje de poliție din cadrul IPJ Argeș-Poliția Municipiului Pitești, au intervenit la o terasă situată în incinta Autogării Sud Pitești. La fața locului, militarii jandarmi împreună cu cei doi agenți de poliție au acționat asupra unei persoane de sex bărbătesc, au proiectat-o pe carosabil printr-o acțiune violentă, soldată cu decesul victimei”, se arată în comunicat.

De asemenea, doi agenți au fost reținuți în dosarul morții bărbatului care și-a dat ultima suflare pe o stradă din Pitești, după ce polițiștii l-au scos dintr-un local în care a izbucnit un incendiu și apoi l-au fi bruscat. Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, unul dintre ei s-a pensionat, iar cel de-al doilea a fost suspendat.

Conform aceleiaşi surse, în cazul agentului căruia i-au fost suspendate raporturile de serviciu se va proceda ulterior conform prevederilor legale, în funcţie de măsurile procesuale penale care vor fi dispuse.

„În conformitate cu prevederile art. 27 din Legea 360 din 2002, privind Statutul poliţistului, pentru unul dintre cei doi agenţi de poliţie s-a dispus suspendarea raporturilor de serviciu, pe perioada măsurii arestării preventive. (…) În conformitate cu prevederile art. 69 din Legea 360 din 2002, privind Statutul poliţistului, cel de-al doilea agent de poliţie a încetat raporturile de serviciu, cu drept la pensie, începând cu data de 19 aprilie”, se precizează într-o informare transmisă de IPJ Argeş.