Doi elevi, eliminați de la BAC pentru fraudă! Unuia i-a căzut telefonul atunci când a predat lucrarea!

Publicat: 26/06/2020 | 10:40

Doi elevi au fost eliminați de la BAC pentru fraudă! Unuia dintre ei i-a căzut telefonul chiar atunci când a predat lucrarea. 

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Neamț au anunțat astăzi că un elev din Târgu Neamț a fost eliminat ieri de la ultima probă a examenului de bacalaureat. 

Deși nu este pentru prima oară când susține BAC-ul, elevul de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” a preferat să „trișeze” și a intrat în sala de examen cu telefonul mobil, deși este interzis. 

Și la Botoșani un elev a fost prins cu telefonul

Ghinionul l-a lovit chiar atunci când a mers să predea lucrarea și telefonul i-a căzut, a spus inspectorul școlar Mihai Obreja, pentru tvneamt.ro. 

Se pare că proba la alegere le-a dat mari bătăi de cap absolvenților clasei a XII-a, pentru că, tot ieri, un alt elev a fost prins cu telefonul mobil asupra lui, la Botoșani. 

Primele rezultate ale examenului de bacalaureat vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile legale, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.