Doi bărbați din Sri Lanka au văzut zăpadă pentru prima oară în viața lor

Publicat: 07/02/2020 | 17:58

Doi bărbați din Sri Lanka au văzut zăpadă pentru prima oară în viața lor. Un tânăr i-a surprins pe cei doi într-o fotografie şi a postat-o apoi pe Facebook.

Doi bărbați din Sri Lanka, angajați la o covrigărie din Capitală, au văzut zăpadă pentru prima oară în viața lor. Fascinați de fenomenul meteorologic, aceștia au început să filmeze fulgii de nea cu telefonul mobil. Un tânăr i-a surprins pe cei doi într-o fotografie şi a postat-o apoi pe Facebook.

În cadrul emisiunii ”LA FIX”, Mirela Polifronie, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Națională de Meteorologie (ANM) a precizat că nincorile nu vor înceta. ”Va ninge slab în extremitate de sud-est a țării. Vântul va mai prezenta intensificări până la orele 13.00, iar județele aflate în sudul Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea vor rămâne sub cod portocaliu”, a declarat Mirela Polifronie. Iar ninsoarea va fi urmată de ger. ”În week-end, nu ne mai așteptăm la precipitații, în special ninsori, însă vremea se va răci, iar în cea mai mare parte a țării vremea va fi geroasă în timpul nopților”, a mai transmis meteorologul de serviciu ANM.

Iarna din 1954 a fost una care a rămas în istoria statisticilor meteo din România, spre exemplu. La Călărași, stratul de zăpadă a atins 173 de centimetri, iar în alte zone din țară – sud și sud-este – măsurătorile au arătat că nămeții au atins chiar 5 metri. În ceea ce privește Capitala, în zilele de 3 și 4 februarie 1954 vântul a atins viteza de 126 de kilometri pe oră.