Doi afgani au încercat să intre în România ascunși printre piese auto. Cum i-au descoperit vameșii din Giurgiu

Publicat: 05/03/2020 | 12:42

Vameșii de la Punctul de Frontieră Giurgiu au avut parte de o surpriză atunci când au verificat un camion care venea din Turcia, încărcat cu piese auto. Printre colete se aflau ascunși doi bărbați. De origine afgană, cei doi au reușit să urce în camion, după ce au sfâșiat prelata, într-o parcare. (VEZI ȘI: VAMEȘII DIN GIURGIU AU RĂMAS ȘOCAȚI! UNDE A ASCUNS O FEMEIE APROAPE 250.000 DE EURO)

La Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion, înmatriculat în România, un cetăţean român, în vârstă de 40 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto, din Turcia pentru o societate din România.

Au fost predați polițiștilor bulgari

Polițiștii de frontieră au observat că prelata semiremorcii este secționată și lipită, fapt pentru care s-a procedat la deschiderea compartimentului de marfă.  Printre marfa transportată, au fost descoperiți doi bărbați, care nu deţineau documente de identitate.

Cei doi sunt cetățeni din Afganistan, în vârstă de 33, respectiv 38 de ani. Aceștia au declarat că s-au urcat în semiremorca autocamionului fără știrea șoferului, într-o parcare din Bulgaria. Cei doi au declarat că intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei. Poliţiştii de frontieră români i-au predat Poliției de Frontieră din Bulgaria în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. (NU RATA: TREI KILOGRAME DE AMFETAMINĂ ȘI COCAINĂ, ÎNTR-O MAȘINĂ LA VAMA NĂDLAC)