Document exploziv! O instituţie din Dâmboviţa, asaltată zilnic de persoane care ar trebui să fie în izolare

Publicat: 17/03/2020 | 17:08

România este în stare de urgență, numărul cazurilor de coronavirus crește, autoritățile caută soluții, dar românii continuă să dea dovadă de iresponsabilitate.  Reprezentanții unei instituții publice sunt zilnic asaltați de persoane care în mod normal ar trebui să stea în izolare la domiciliu. Vin să schimbe permise, să înmatriculeze sau să radieze mașini ca și cum ar fi în vacanță.

Citeşte şi: Noul coronavirus bagă consumul în carantină! Ce se întâmplă dacă trece pandemia de COVID-19 și avem faliment după faliment?

Pentru că situația a întrecut orice limită, reprezentanții Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din Dâmbovița au lansat un apel printr-un comunicat de presă. Cancan.ro, site-ul nr. 1 din România, redă mai jos conținutul:

COMUNICAT DE PRESĂ, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din Dâmbovița

Având în vedere că zilnic, se prezintă persoane izolate la domiciliu sau persoane sosite din zonele de risc (care pot fi consultate pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică – Lista zonelor afectate) printre cele programate la preschimbarea permiselor de conducere, înmatriculare/transcriere, radiere, autorizație de circulație provizorie, vă rugăm să nu vă mai prezentați decât la ridicarea măsurii de autoizolare și atunci când nu prezentați simptome specifice COVID-19.

Menționăm că lista persoanelor programate a se prezenta la sediul serviciului nostru este verificată și identificăm foarte ușor persoanele izolate la domiciliu, sens în care vă rugăm să nu încălcați interdicția izolării și vă atragem atenția asupra necesității de a respecta cu strictețe măsurile instituite de autorități pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a infecției cu coronavirusul COVID-19. De asemenea, învederăm faptul că nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea răspândirii bolilor infectocontagioase, este prevăzută la art.352, alin 1 din Codul Penal și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă