Doctorul Virgil Musta, despre prezența românilor la alegerile locale. Ce riscuri există și ce reguli trebuie să respecte alegătorii

Publicat: 22/09/2020 | 19:12

Se aproprie momentul alegerilor locale, iar din cauza contextului actual al epidemiei de coronavirus, românii trebuie să fie mult mai atenți și să respecte, atunci când merg la vot, regulile esențiale pentru a preveni răspândirea și contaminarea cu virusul ce a făcut ravagii în toată lumea.

Doctorul Virgil Musta, şeful clinicii de Boli Infecţioase 2, din cadrul Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Timişoara a vorbit despre riscurile la care se supun alegătorii și despre regulile pe care trebuie să le respecte. (CITEȘTE ȘI: VIRGIL MUSTA, ANUNȚ ÎNGRIJORĂTOR: ”SECŢIILE DE ATI DEJA SUNT PLINE. PROBABIL VOM FI ÎN SITUAŢIA ITALIEI DE ACUM ŞASE LUNI”)

Acesta susține prezența românilor la vot și a declarat că dacă alegătorii respectă trei reguli esențiale atunci pericolul de contaminare este foarte mic, aproape inexistent. Așadar, pentru a rămâne în siguranță românii trebuie să păstreze distanţarea fizică, să poarte măştii de protecţie şi aibă gijă la igiena mâinilor. (VEZI ȘI: RECOMANDĂRILE MEDICULUI VIRGIL MUSTA CU PRIVIRE LA FUNCȚIONAREA ȘCOLII PE TIMP DE PANDEMIE: „RESPONSABILITATE ȘI SOLIDARITATE”)

„Dacă respectăm sau avem o minimă responsabilitate, cred că nu ar trebui să fie nicio problemă. De aceea, eu îndemn oamenii să meargă la vot. Trebuie însă respectate câteva reguli: să nu piardă prea mult timp acolo, la poveşti cu alţii, şi obligatoriu să fie cu mască, chiar dacă se întâlnesc în afara secţiei de votare.

În sală, să voteze cât mai repede şi, după aceea, este bine să aibă un dezinfectant sau să meargă să se spele pe mâini. Daca aceste trei reguli, de distanţare, de purtare a măştii, de igiena a mâinilor, sunt respectate, nu va fi niciun risc de contaminare.”, a declarat Virgil Musta, potrivit Adevărul.