Doctorul chinez care a emis primul avertisment legat de coronavirus a murit! A luat virusul ucigaș din spitalul în care lucra

Publicat: 07/02/2020 | 15:51

Veste tristă pentru lumea medicilor! Li Wenliang, doctorul care a lansat primul avertisment legat de noua formă de coronavirus s-a stins din viață pe patul de spital, după ce a contactat virusul letal. 

Li Wenliang, medicul care a încercat să emită primul avertisment legat de noua formă a coronavirusului s-a stins din viață pe patul de spital. Potrivit presei internaționale, doctorul a contactat virusul în timp ce lucra în Spitalul Central Wuhan, acolo unde au fost tratați mii de pacienți până acum.

Potrivit ultimelor cifre ale Comisiei Naționale Chineze pentru Sănăttate, noua tulpină de coronavirus (2019-nCoV), cea despre care medicul Li Wenlian a încercat să atenționeze populația a ucis până acum 636 de persoane și a infectat 31,161 în China continentală.

Deși poliția nu a crezut, în primă fază, în avertismentele lui, s-a aflat că Li Wenliang a avut dreptate cu absolut tot ce a spus. Cea mai nouă formă a coronavirusului i-a adus și lui sfârșitul, la numai o lună de cânb a început să profeseze în Spitalul Central Wuhan. Imediat după moartea medicului, oamenii s-au revoltat, susținând, în numeroase postări făcute pe rețelele de socializare, că Guvernul îi datorează scuze pentru cele întâmplate.

Li Wenliang a povestit totul despre coronavirus și despre simptomele sale, într-un fel de jurnal pe care l-a ținut în timp ce profesa în spitalul în care veneau zilnic sute de pacienți infectați. Acesta a aflat că suferă de coronavirus pe 30 ianuarie, însă primele simptome i s-au instalat pe 10 ianuarie, atunci când a început să tușească, să aibă febră și să se simtă extrem de rău.