Directorul OMS, declarație alarmantă privind pandemia de coronavirus: “Ne așteptăm să…”

Publicat: 24/06/2020 | 21:24

Directorul general Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a făcut declarație alarmantă privind pandemia de coronavirus. Anunțul specialistului vine în contextul în care și în țara noastră tot cresc numărul de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2, boala rară și mortală care a apărut în China la finalul anului trecut. SUA, Brazilia, Rusia, India și Regatul Unit rămân cele mai afectate state de pe mapamond de COVID-19.

Vezi și: Imagini alarmante la Suceava, epicentrul epidemiei de coronavirus în România! Mii de oameni ignoră măsurile de distanțare! Nici polițiștii nu poartă măști de protecție!

Directorul OMS, declarație alarmantă privind pandemia de coronavirus

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, a avertizat în cadrul unei conferințe online că omenirea ar urma să ajungă la pragul de zece milioane de cazuri de infecție cu noul coronavorus săptămâna viitoare. Afirmațiile sale au venit în contextul în care epidemia nu a atins încă vârful în regiunea Americilor. Conform unui bilanț făcut public în această seară, puțin după ora 21:00, în SUA s-au înregistrat 2.441.005 de îmbolnăviri cu COVID-19, iar numărul morților a ajuns la 123.840.

“În cursul primei luni a acestei epidemii au fost semnalate mai puţin de 10.000 de cazuri către OMS. În cursul ultimei luni, au fost semnalate aproape patru milioane de cazuri. Ne aşteptăm să atingem un total de 10 milioane de cazuri săptămâna viitoare”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, în cadrul unei conferinţe de presă virtuale, relatează stirileprotv.ro.

Nu rata:  PANDEMIE. Cei internați pentru coronavirus se pot adresa instanţei, afirmă Renate Weber

Oficialul a mai avertizat că oxigenul medical pentru pacienţii cu simptome severe de SARS-CoV-2 este pe terminate. În plus, specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății au estimat că, în prezent, nevoia la nivel mondial este de circa 620.000 de metri cubi de oxigen pe zi.

Citește și: Cercetătorii au făcut noi descoperiri cutremurătoare despre coronavirus. În plus, au identificat alte simptome: dureri de cap, accidente vasculare cerebrale și convulsii

“Cererea este în prezent mai mare decât oferta”, a mai spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, subliniind că doar câteva companii domină 80% din piaţa oxigenului.

Află și: Adela Popescu a ajuns de urgenţă la spital! Prezentatoarea Pro TV a prezentat rezultatul testului de coronavirus

OMS cumpără concentratoare de oxigen pentru ţările care au cel mai mult nevoie de ele. Virusul SARS-CoV-2 împiedică organismul să se oxigeneze, ceea ce poate duce la moarte. Potrivit celor mai noi informații oferite în această seară, la nivel mondial sunt 9.438.363 de oameni care au contractat boala rară din China, iar dintre aceștia au murit 482.022.