Directorul ANM a făcut anunțul devastator: În ce zi încep ninsorile și viscolul în România

Publicat: 22/12/2019 | 10:00

Vremea în decembrie 2019 s-a dovedit a fi mai aproape de primăvară, decât de iarnă. Elena Mateescu, directorul general ANM, a dezvăluit că va veni și frigul, după această perioadă de temperaturi ridicate, în unele zone din România va fi chiar ger.

Conform directorului general al Administrației Naționale de Meteorologie, starea de echilibru impune ca după episoadele calde să vină, ciclic, și cele reci sau chiar foarte reci.

După această perioadă, trebuie să se echilibreze vremea și această căldură acumulată se traduce printr-un episod sever de vreme. Fiecare perioadă foarte călduroasă a fost, aproape matematic, un ciclu, deci urmată de o răcire pentru că instabilitatea atmosferică poate să devină elementul cheie în următoarea perioadă”, a explicat Elena Mateescu pentru dcnews.ro.

Mai ales săptămâna 30 Decembrie – 6 Ianuarie, față de ultimele rulări ale săptămânii trecute, aduce o schimbare în ceea ce privește informațiile meteorologice și anume faptul că pentru zone de munte, în special, vorbim de temperaturi medii săptămânale sub normele climatologice, adică mai frig, și în rest temperaturi apropiate de normal.” a mai spus ea.

Și până la urmă, pentru luna ianuarie, când vorbim de temperaturi normale, vorbim la nivelul României de temperaturi de -2 grade Celsius”, a completat directorul ANM.