Directoarea FMI a dat un verdict crunt: “Pandemia de coronavirus impune o criză economică accentuată”

Publicat: 09/04/2020 | 17:16

Kristalina Georgieva, directoarea Fondului Monetar Internațional, a dat un verdict crunt privind criza economică provocată de pandemia de coronavirus. Potrivit declarațiilor sale, ar trebui să ne așteptăm la o perioadă foarte tensionată în economie, foarte apropiată de Marea Criză Economică din anii ’30.

Citește și: Ți se sfâșie inima! Cum au fost ultimele zile de viață ale lui Cristian Stupiuc, ambulanțierul din Suceava răpus de coronavirus! Ce a spus înainte să moară

Directoarea FMI, verdict crunt: “Pandemia de coronavirus impune o criză economică accentuată”

Astăzi, Kristalina Georgieva, directoare la Fondul Monetar Internațional, a lăudat statele care au aruncat pe piață opt trilioane de dolari ca să permită astfel economiilor să supraviețuiască. Totuși, ea a tras un semnal de alarmă și a subliniat că va fi nevoie de sume de bani și mai mari pentru a ajuta economiile să-și revină.

Nu rata: EXCLUSIV. Toți cântăreții și dansatorii din ansamblul artistic al Ministerului de Interne, scoși la patrulare. Interpretul de muzică populară Lupu Rednic a fost arondat la Secția 25

“Pandemia de coronavirus impune o criză economică accentuată. Ca să vă faceți o idee. Acum trei luni, la începutul anului, estimam că peste 160 dintre cele 189 de țări care fac parte din Fondul Monetar Internațional vor termina anul 2020 cu creștere economică. Acum, ne așteptăm ca peste 170 de state dintre cele 189 să termine anul cu scăderi masive.

Economia globală și-ar putea reveni parțial în 2021, însă numai cu condiția ca ea să nu fie afectată de pandemia de coronavirus și în a doua parte a acestui an”, a declarat șefa FMI, relatează observator.tv.

Află și: Riscurile la care sunt supuși cei care s-au vindecat de coronavirus. Declarațiile unui medic italian: “Poate da naștere problemelor cardiace. Sportivii sunt în pericol”

Directoarea la Fondul Monetar Internațional a mai precizat că o marea problemă o reprezintă incertitudinea legată de prelungirea pandemiei de coronavirus și dacă aceasta va reveni în toamnă, eventual și cu ce forță va reveni.

COVID-19 is a crisis like no other. We are faced with extraordinary uncertainty about the depth and duration of the crisis. Global growth will turn sharply negative in 2020 and we anticipate the worst economic fallout since the Great Depression. But I have no doubt we will overcome the challenge. Between now and then, the world must act decisively and act together to protect lives and livelihoods. How do we build the bridge to the recovery from #COVID19 crisis? We see four priorities:1️⃣ Contain the pandemic and support health systems2️⃣ Shield people and firms with large, timely, targeted measures3️⃣ Reduce stress to the financial system and avoid contagion4️⃣ Plan for a recovery and avoid a scarring of the economyWatch my full speech: http://ow.ly/Hf6d50z9VqE

Publicată de Kristalina Georgieva pe Joi, 9 aprilie 2020

Citește și: Cum a ieșit Selly la cumpărături, în plină pandemie de coronavirus. Fanii au reacționat rapid: Băi, ai înnebunit”

Conform celor mai noi informații, la nivel mondial sunt 1.536.209 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, iar 89.898 de oameni au fost răpuși după ce au contractat virusul ucigaș din China, relatează worldometers.info.