Din păcate, s-a adeverit. Primul caz suspect de coronavirus în București!

Publicat: 25/02/2020 | 11:30

O informație de ultimă oră provoacă frisoane în București, după ce un maistru de la Liceul Tehnologic pentru nevăzători ”Regina Elisabeta”  a mers la locul de muncă având febră.

Maistrul respectiv s-a întors din Bologna, de curând, iar la fața locului a fost chemată, de urgență, o ambulanță. Bărbatul prezintă simptome asociate noului coronavirus, iar medicii vor stabili, în urma analizelor, dacă acesta este sau nu infectat.

Perioada de incubație a noului coronavirus este cuprinsă intre 1 și 14 zile. Dacă v-ați întors dintr-o călătorie din China – sau zonele în carantină din Europa de mai puțin de 14 zile – sau ați intrat în contact cu persoane care s-au întors din China – sau zonele în carantină din Europa – de mai puțin 14 zile și aveți febră, tușiți, prezentați dificultate respiratorie, dureri musculare și stări de oboseală, sunați la numărul de urgență 112 pentru a primi informațiile necesare. Ministerul Sănătății recomandă să purtați mască de protecție dacă intrați în contact cu alte persoane, să folosiți șervețele de unică folosință și să spalați bine mâinile.
  1. Spălați-vă mâinile de multe ori;
  2. Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
  3. Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
  4. Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
  5. Nu luați medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;
  6. Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
  7. Utilizați masca de protecție doar în cazul în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
  8. Produsele ”MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;
  9. Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
  10. Animalele de companie nu transmit coronavirus.