Din păcate, e adevărat! Primul caz suspect de Coronavirus în România

Publicat: 16/02/2020 | 11:21

La Unitatea de Primiri Urgențe din Satu Mare a fost internat un bărbat suspect de infecție cu coronavirus. Bărbatul a fost plecat în Italia, acolo unde a intrat în contact cu cetățeni chinezi. 

Potrivit declarațiilor sale, chinezii nu erau bolnavi, însă românul a prezentat simptomele specifice unei viroze, ceea ce nu înseamnă neapărat că ar fi purtătorul virusului mortal. Totuşi, pentru a fi evitat orice risc, medicii de la UPU Satu Mare au luat măsurile specifice de protecţie conform protocolului în asemenea cazuri şi au dispus transportarea şi izolarea sa la Secţia de Boli Contagioase a Spitalului Judeţean. Acolo, bărbatului i s-au făcut analize suplimentare, fiind ținut sub monitorizare permanentă.

UPDATE – conform satumareonline.ro, infecția cu coronavirus nu s-a confirmat în cazul românului revenit din Italia. După efectuarea analizelor, medicii au ajuns la concluzia că acesta are doar o viroză. Pacientul a fost externat, cu recomandarea de a rămâne în izolare la propriul domiciliu. Totuși, bărbatul – membru al comunității de romi din satul Petin – nu a fost lăsat de familie să intre în casă, rudele fiind înspăimântate de coronavirus.