Dilema mamelor: oferim copiilor ciocolată?

Publicat: 17/06/2021 | 19:24

A fost și rămâne una dintre dilemele tuturor mamelor: „Copilul meu iubește ciocolata, pot să-i dau?” . Ciocolata este una dintre gustările preferate ale copiilor și un elixir de fericire chiar și pentru noi, adulții. 

Ciocolata a fost întotdeauna cunoscută pentru conținutul său de serotonină. Serotonina, sau hormonul bunei dispoziții, este unul dintre principalele motive pentru care ne simțim mai fericiți atunci când mâncăm ciocolată.

Pe piață, există produse solubile pe baza de cacao care trebuie adăugate la lapte, special concepute pentru copilăria timpurie, biscuiți cu cacao cu conținut scăzut de grăsimi concepute special pentru copii mici și gustări pe bază de lapte și cacao. Înainte de a cumpăra aceste produse și de a le oferi copiilor noștri, ar trebui să citim cu atenție eticheta (cantitatea de grăsimi și zaharuri) sau în unele cazuri să consultăm medicul pediatru! Evităm să cumpărăm mărci necunoscute sau ieftine. Mai bine puțin, dar de calitate, dacă este posibil! Și dacă tot doriți să oferiți copilului ciocolată de calitate și să îi faceți și un cadou în același timp, vă sfătuim să alegeți un cos cadou de la giftidea.ro. De ce? Pentru că ciocolata din aceste pachete este de cea mai bună calitate, aleasă cu grijă, de la cele mai bune branduri. De exemplu, credem că nu există niciun copil care să nu fi auzit de Kinder și niciun părinte care să nu fie de acord că această ciocolată este printre cele mai bune din lume. Desigur, în aceste pachete cadou copii nu există numai ciocolată, ci și alte dulciuri, selectate cu aceeași atenție.

Pentru a echilibra consumul de ciocolată în rândul copiilor, părinții trebuie să fie totuși atenți. Dacă îi oferiți copilului un coș cu dulciuri, ce conține multă ciocolată, nu îl lăsați să o consume pe toată.

Ciocolată are o putere stimulatoare, aveți grijă să nu o oferiți copiilor după gustarea de la ora 5! În schimb, poate fi un mare aliat la sau după micul dejun pentru că îl va ajuta să aibă mai multă energie la școală sau în alte activități, precum cele sportive!

Multe mămici au întrebări despre ciocolata albă. Ei bine, aceasta nu este ciocolată, dar este alcătuită din unt de cacao, este printre alimentele cele mai bogate în zahăr și cel mai gras dintre toate. Deci este mai indicat să o evitați, în special dacă o oferiți copiilor. Ciocolată clasică este cea mai bună! Și astfel de ciocolată veți găsi în pachete cadou copii.

Când și cât pot mânca copiii?

Există experți în obezitatea infantilă, care recomandă ca, așa cum și noi am sugerat mai sus, ciocolata să fie oferită în cantități mici, controlate, deoarece un aport necontrolat de ciocolată la copii, favorizează obezitatea, mai ales ciocolata de slabă calitate. Nu numai atât, până în al treilea an de viață al copilului, nu se recomandă consumul de ciocolată deoarece, până la această vârstă, ficatul și rinichii nu sunt încă dezvoltați suficient pentru a o procesa, pe lângă riscul de alergii! Din același motiv, nu este recomandată nici măcar femeilor care alăptează.

Cea mai bună alegere pentru copii este ciocolata simplă cu lapte, care este mai sănătoasă și mai digerabilă, întotdeauna după vârstă de 3 ani. Aici atragem atenția și celor care, mergând în vizită, obișnuiesc să ducă cadouri cu ciocolată copiilor foarte mici. Nu faceți asta! În plus, dacă este posibil să vorbiți cu părinții copilului înainte de vizită, întrebați-i dacă cel mic are voie ciocolată. Există părinți mai stricți, care nu le oferă acest aliment dulce copiilor mult timp sau există anumite condiții medicale ce nu permit asta. Informați-vă în avans!

Ciocolata nu este un dușman: hai să o cunoaștem mai bine!

Totuși, ciocolată nu este un dușman. Dacă nu știați, ciocolata crește în copaci! Semințele fructelor de cacao stau la baza fiecărei ciocolate reale. Cacaoa este ingredientul de baza și esențial al ciocolatei, dar problema este ciocolata mai comercială. Cacaoa este tratată chimic și încălzită la peste 130 ° C, astfel încât majoritatea nutrienților, enzimelor, mineralelor, antioxidanților și a altor compuși benefici se pierd sau se modifică. Totuși, ciocolata de calitate este procesată în așa fel încât să nu piardă prea multe proprietăți. Acesta este încă un motiv pentru care vă recomandăm, de fiecare dată, să cumpărați ciocolată de calitate.

Proprietățile și beneficiile ciocolatei:

-Aliat al inimii și creierului;

-Hrană bogată în proteine, foarte energică;

-Conține vitamina B, serotonină, tiramina, triptofan;

-Bogată în magneziu (util pentru combaterea anxietății) și sulf (pentru întărirea unghiilor și a părului);

-Are o acțiune antioxidantă și antidepresivă.

Așadar, atâta timp cât oferiți ciocolată de calitate, cu măsură și nu există probleme de ordin medical, copiii pot să mănânce ciocolată. Alegeți pachetele de la giftidea.ro. Aveți două opțiuni extraordinare de pachete:

-Bunny este unul din pachetele, de obicei, recomandate pentru Paște, dar niciun copil nu îl va refuza cu orice altă ocazie. Acesta conține: un pachet de bomboane M&M, o ciocolată Kinder

Country, o ciocolată Kinder Maxi, Elvan Today Croissant cu ciocolată, Nutella crema ciocolată, Mellow Party Marshmallow bezele, Jellaxy Elvan jeleu fructe. Coșul este împachetat într-o cutie frumoasă.

-Kid este un coș adorat de copii, ce poate fi oferit cu orice ocazie. Acest coș conține: Kinder Surprise ou cu surpriză, Kinder Chocolate batoane de ciocolată, Kinder Bueno, Bounty ciocolată cu cocos, Marș Baton ciocolată cu caramel, Milky Way Baton cu ciocolată, Mellow Party Marshmallow bezele, Nutella crema ciocolată, Haribo Golden Baren Jeleuri ursuleți. De asemenea, totul este așezat într-o frumoasă cutie ce îi va încânta pe micuți.

Alegeți ciocolată de calitate pentru cei mici!