Diagnosticată cu HIV, o tânără de 31 de ani din România și-a spus povestea. “Teama de a fi judecată de alţii e mai mare decât teama de moarte!” Mărturii cutremurătoare

Publicat: 09/05/2020 | 12:16

Bolnavă de HIV, o tânără în vârstă de 31 de ani a povestit ce înseamnă să trăiești în România cu un astfel de diagnostic. De multe ori, este judecată de cei din jur, mai ales că mulți se tem ca nu cumva să se infecteze. Tratamentul o ajută totuși să ducă o viață normală, dar sistemul imunitar este foarte slăbit.

VEZI AICI: EXCLUSIV. CAUZA MORŢII MANELISTULUI ERNEST EDWARDS: SIDA! „ORGANISMUL A CEDAT, A FOST VEGHEAT DE CEL MAI BUN PRIETEN PÂNĂ ÎN ULTIMA CLIPĂ”

Teama de a fi judecată de alţii e mai mare decât teama de moarte. Ne hrănim cu vorbele bune ale celorlalţi şi ne pun la pământ vorbele rele. Dacă se refuză tratamentul, sistemul imunitar o să cedeze, va fi vulnerabil la infecţii şi se ajunge în ultimul stadiu, la SIDA”, a povestit tânăra, potrivit adevarul.ro.

În prezent, tânăra lucrează la un ONG, unde încearcă pe cât posibil să-i ajute pe cei aflați în aceeași situație cu ea. “Cel mai greu e să-i spui cuiva că testul e pozitiv. Atunci, retrăiesc ce mi s-a întâmplat mie. Dar asta mă ajută să fiu bună în ceea ce fac şi să-i zic aşa cum aş fi vrut eu să aud: «Avem un rezultat pozitiv, dar uite ce ai de făcut», nu: «Ai un rezultat pozitiv, îmi pare rău». Dacă au nevoie, mai pot veni pentru consiliere. Niciodată nu le dezvălui statusul meu, nu asta îi face mai puternici”, a mai precizat femeia.

EXCLUSIV. Pușcăriașii infectați cu HIV-SIDA, scoși din spitalele penitenciar Jilava și Rahova. Se face loc pentru viitorii bolnavi de coronavirus!

Tratamentul costă 10.000 de lei pe lună

Tânăra în vârstă de 31 de ani își ia tratamentul de la Institutul “Matei Balş” și Spitalul Clinic “Victor Babeş”, din Capitală. Din fericire, pastilele sunt gratuite, fiind asigurată medical prin Programul Naţional HIV/SIDA.

NU RATA: INCREDIBIL. UN VIOLATOR BOLNAV DE SIDA A FOST LĂSAT LIBER PRIN BUCUREȘTI. VICTIMA A LUAT O DECIZIE ȘOCANTĂ

Ar fi costisitor dacă ar trebui cumpărat, vreo 10.000 de lei pe lună. Ştiu oameni care nu l-au mai găsit şi au trebuit să se descurce altfel: prin ONG-uri sau prin cineva care reuşise să-şi facă un stoc. Schemele (n.r. – numărul şi tipul de pastile) nu durează la nesfârşit, nu poţi face schimbări şi permutări”, a precizat fata bolnavă de HIV.