Acasă » Știri » Diabetul de tip 2 se vindecă chirurgical, în Turcia. Ensar Duman: „Peste 6.000 de persoane diagnosticate cu diabet de tip 2 au fost operate în Istanbul, în ultimii 10 ani!”

Diabetul de tip 2 se vindecă chirurgical, în Turcia. Ensar Duman: „Peste 6.000 de persoane diagnosticate cu diabet de tip 2 au fost operate în Istanbul, în ultimii 10 ani!”

De: C. C. 19/02/2020 | 19:20
Diabetul de tip 2 se vindecă chirurgical, în Turcia. Ensar Duman: „Peste 6.000 de persoane diagnosticate cu diabet de tip 2 au fost operate în Istanbul, în ultimii 10 ani!”
Diabetul de tip 2 se vindecă chirurgical, în Turcia.

Diabetul de Tip 2 a atins nivelul de epidemie la nivel mondial, susțin specialiștii. Datele arată că aproximativ 425 de milioane de persoane, aproape jumătate de miliard de oameni, suferă de această boală. Vești bune vin însă din Turcia, unde „peste 6.000 de persoane diagnosticate cu diabet de tip 2 au fost operate în ultimii 10 ani”, afirmă consilierul medical Ensar Duman.(CITEȘTE ȘI: FILMĂRI RARE CU UNUL DINTRE PROPRIETARII CELOR MAI SCUMPE MAȘINI DIN ROMÂNIA! ARE UN „GARAJ” DE 3 MILIOANE €, DAR…)

Diabetul de tip 2 face ravagii și în România. Statisticile arată că 12,4% din populația României, aproximativ 1,7 milioane de români, suferă de diabet de tip 2. Și mai îngrijorător este scăderea vârstei persoanelor diagnosticate și creșterea numărului celor aflați în faza de prediabet.

În ultimile două decenii, specialiștii în Chirurgie Metabolică au descoperit o metodă de vindecare chirurgicală a diabetului de tip 2. Intervenția poartă numele de Transpoziție/ Interpoziție ileală, iar numărul pacienților care optează pentru ea este într-o continuă creștere. Printre ei se află și români, care au ales Turcia pentru calitatea serviciilor și tehnologiei medicale și ajutați de reprezentațele pe care aceste spitale le au în România. Consilierul medical Ensar Duman (www.ensarduman.ro) ne vorbește despre această operație de diabet din Turcia.(NU RATA: ”PRINȚESA INSTAGRAMULUI” DIN ROMÂNIA A ”FUGIT” DE ACASĂ, NOAPTEA, ÎN PAPUCI! MOTIVUL…)

Diabetul zaharat de tip 2 operat cu succes în Turcia

Pentru cei care suferă de diabet zaharat de tip 2 și sunt la curent cu medicația și metodele actuale de tratament, operația aceasta nu este o noutate. Ea aparține Chirurgiei Metabolice, a fost denumită intervenție de Interpoziție/Transpoziție Ileală, dar forma de referință mai scurtă, folosită în mod curent este de operație de diabet de tip 2. Primele sale recomandări au apărut în 2007, iar în 2016, în baza cazurilor rezolvate, specialiștii au propus oficial tratamentul chirurgical al diabetului de tip 2 prin metoda Interpoziție/Transpoziție Ileală. „Operația se realizează laparoscopic. Se intervine pe intestinul subțire, pe segmentul ileon și doar în situații rare este implicată și o mică porțiune a stomacului. În urma operației este reglat metabolismul și sunt eliminate definitiv mecanismele care produc rezistența la insulină a organismului. Analizele ulterioare vor indica remisia bolii, valorile vor fi normale și nu vor mai aminti de diabetul de tip 2”, explică Ensar Duman.

Diabetul de tip 2 se vindecă chirurgical, în Turcia.

Viața cu diabet de tip 2 – regim alimentar, complicații, tratament medicamentos sau injectabil

Pentru un pacient diabetic al cărui stil de viață și alimentație au fost schimbate radical de la depistarea bolii, metoda de tratare chirurgicală este în sfârșit o veste bună.(VEZI ȘI: SLAV ȘI CAZACU ȘI-AU ÎNCERCAT NOROCUL LA PUȘTOAICE! LE-AU ADEMENIT CU…)

„Pentru o persoană care trăiește măsurându-și valorile glicemei de două ori pe zi sau mai des, care ține regim și urmează un tratament medicamentos sau injectabil, viața este complicată. Statistic vorbind, unul din 11 adulți suferă de diabet zaharat de tip 2. Diabetul aduce cu sine complicații multiple, face ravagii în organism și scade drastic calitatea vieții. În tot acest timp, gândiți-vă că peste 6.000 de persoane diagnosticate cu diabet de tip 2, din Turcia, Europa, Asia și SUA au fost operate în Turcia. Săptămânal, doi pacienți proveniți din România ajung prin intermediul clinicii Ensar Duman, în marile spitale de Chirurgie Metabolică din Turcia și sunt supuși intervenției de diabet de tip 2. Tratamentul chirurgical al diabetului de tip 2 prin metoda Interpoziție/Transpoziție Ileală este un proces ireversibil. Boala nu revine, iar valorile glicemiei pacienților operați indică acest lucru! Sub îndrumarea medicului, persoana operată va renunța treptat la medicație și la tratamentul injectabil cu insulină”, spune Ensar Duman.

Diabetul de tip 2 se vindecă chirurgical, în Turcia.

Prin reprezentanțele sale din România, spitalele din Turcia ușurează procesul pregătirii pre-operatorii a pacienților proveniți din alte țări.(NU RATA: BRIGITTE & PASTRAMĂ AU PROPRIUL RESTAURANT, DAR ”FINANȚEAZĂ” CONCURENȚA!)

“În general, operația presupune o deplasare de nouă zile în Turcia. Totul începe la București, unde este alcătuit dosarul medical al pacientului pentru a fi trimis spre analiză, în Turcia. Ulterior, are loc plecarea pacientului în Turcia. Sunt necesare 2 zile de internare pre-intervenție, timp în care se vor efectua analize complexe, extinse. În ziua 3 are loc intervenția, iar apoi urmează alte 4 zile post-operator. În general, pacienții care au apelat la serviciile mele de consiliere au fost internați 7 zile. După revenirea acasă, valorile glicemiei vor continua să fie monitorizate de către pacient pentru o perioadă de o lună și jumătate de la operație. Chiar dacă pacientul revine în țară, legătura cu medicul va continua să fie strânsă. Primul control va avea loc la 1 lună, apoi la 3, 6, 9, 12 și 24 de luni de la operația de diabet de tip 2”, declară Ensar Duman.

 

 

 

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Câți euro a luat Alexandra Duli, de la Pro TV, pentru cele 14 săptămâni la Survivor All Stars
Câți euro a luat Alexandra Duli, de la Pro TV, pentru cele 14 săptămâni la...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
WOW! CUM POATE SĂ ARATE! Au apărut primele imagini cu maşina de 2,7 milioane de euro a lui Țiriac! A aşteptat 5 ani să o primească
WOW! CUM POATE SĂ ARATE! Au apărut primele imagini cu maşina de 2,7 milioane de...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă şi-a dat OK-ul
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele premiu câștigat în 2012
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Cum transformi Dacia Duster în rulotă cu bani puțini - GALERIE FOTO
Cum transformi Dacia Duster în rulotă cu bani puțini - GALERIE FOTO
Adela Popescu vrea să plece definitiv din București! Cum este, de fapt, relația dintre ea și Radu Vâlcan: „Eu eram disperată, distrusă”
Adela Popescu vrea să plece definitiv din București! Cum este, de fapt, relația dintre ea...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi? „Sunt curios care este comportamentul tău când ești cu o persoană la care nu ții atât de mult.”
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi...
Țara în care s-a deschis un supermarket low-cost: “Toată lumea e binevenită aici”
Țara în care s-a deschis un supermarket low-cost: “Toată lumea e binevenită aici”
Horoscop Camelia Pătrășcanu. Ultimele zile de Mercur retrograd, complicate pentru două zodii!
Horoscop Camelia Pătrășcanu. Ultimele zile de Mercur retrograd, complicate pentru două zodii!
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
Predicția ciudată făcută de Nostradamus despre ABDICAREA Regelui Charles. Își încheie sau nu domnia în 2024?
Predicția ciudată făcută de Nostradamus despre ABDICAREA Regelui Charles. Își încheie sau nu domnia în...
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase totul în urmă: M-am hotărât!
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie:
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
Noi informații despre starea de sănătate a cântăreței transgender Naomi. De ce a intrat în comă
Noi informații despre starea de sănătate a cântăreței transgender Naomi. De ce a intrat în...
Castelul din România care a renăscut din ruine. A fost reabilitat și acum e gata să primească turiști
Castelul din România care a renăscut din ruine. A fost reabilitat și acum e gata...
“Avem o situație de urgență”. Boala care a început să facă ravagii pe un continent
“Avem o situație de urgență”. Boala care a început să facă ravagii pe un continent