Acasă » Exclusiv » Dezvăluirile cutremurătoare ale unui român aflat în ”zona roșie”: ”A murit după două zile! Eu risc în fiecare clipă!”

Dezvăluirile cutremurătoare ale unui român aflat în ”zona roșie”: ”A murit după două zile! Eu risc în fiecare clipă!”

De: Cristian Blanuta 18/03/2020 | 12:37

Doar câțiva kilometri îl despart pe Daniel Barzaghideanu de locul în care au fost depistați primii italieni, din acea zonă, infestați cu coronavirus! Este un român care muncește în Italia de 18 ani, acolo unde și-a găsit tărâmul liniștit al vieții. Doar că traiul i-a fost bulversat de pandemie. Daniel nu stă izolat în casă, pentru că are un serviciu care-l obligă să iasă. Așa că, în fiecare zi, face traseul până la Padova și retur. Riscă. Dezvăluirile pe care le face, în exclusivitate, pentru CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, sunt impresionante. (VEZI ȘI: “Regele” Salam, obligat la izolare și…)

”Risc în fiecare zi, în fiecare clipă cu serviciul. Intru în contact cu multă lume de când plec de acasă și până mă întorc!”. Sunt primele cuvinte din lunga poveste de viață în ”haosul coronavirus” pe care Daniel Barzaghideanu, românul plecat la muncă în Italia în 2002, o trăiește acum pe pielea lui, la Due Carrare. Totul a început pe 20 februarie, aproape de locul în care Daniel se stabilise. La câțiva kilometri de Padova. ”Am auzit atunci despre primele două cazuri din Italia. Era vorba de doi bătrâni, depistați aici, la vreo opt kilometri distanță de mine, localitatea se numește Vo. Erau două persoane în vârstă, de 76 și 68 de ani”, povestește Daniel.

”Au fost imediat internați în spitalul Schiavonia, din localitatea Monselice, asta e la șase kilometri de casa mea. Cel de 76 de ani avea să moară în weekend, la vreo două zile după ce fusese internat.

Au închis, atunci, spitalul și tot personalul medical a rămas închis înăuntru. Au închis comuna, au băgat militari, pentru siguranță. Nu intra nimeni. Cei care munceau acolo nu puteau părăsi locul… Au fost izolați. Asta până pe 6 martie, când a fost refăcut testul, nu a ieșit nimeni pozitiv și atunci s-a deblocat zona. Bine, apoi s-a intrat într-o carantină generală, cu restricții… De asta nu e nimeni pe stradă acum”, este dezvăluirea lui Daniel Barzaghideanu, românul care continuă să muncească acolo, deși își riscă, clipă de clipă, sănătatea. (NU RATA: În plină stare de urgență, înflorește bișnița cu spirt, măști și…)

Criza îl spetește: ”Muncesc între 10-15 ore pe zi!”

Daniel Barzaghideanu a plecat la muncă, în Italia, în anul 2002, după ce s-a consultat îndelung cu iubita lui, Elena, (acum soție), care avea aproape toate neamurile în Peninsulă. Ca oricărui imigrant, i-a fost greu la început. Dar norocul i-a surâs după patru ani de căutări: și-a găsit un serviciu pe care-l păstrează și acum. ”Lucrez la o firmă de curățenie în Padova, zonă lovită de acest virus. De o lună muncesc între 10 și 15 ore pe zi, dat fiind numărul mare de cereri pentru dezinfectarea birourilor și locurilor de muncă”, spune Daniel Barzaghideanu. (VEZI ȘI: Cercetătorii germani au anunţat că pandemia de coronavirus va dura 2 ani! Ce au spus despre numărul persoanelor infectate cu COVID-19)

Barzaghideanu își riscă sănătatea în fiecare zi: lucrează între 10-15 ore la Padova
Daniel Barzaghideanu își riscă sănătatea în fiecare zi: lucrează între 10-15 ore la Padova

”Lumea vrea acum curățenie mai amănunțit, să zic așa, cu frica asta de coronavirus. Lucrez la tramvaie, la birourile de la logistică. Lumea pleacă la ora 4 după-amiaza și atunci fac curat. Acum, cu regulile astea noi, date de situația actuală din Italia, trebuie să stau la cel puțin un metru distanță de orice persoană, să am mască permanent pe față, mănuși, detergenți… S-a dat lege, trebuie să dezinfectăm tot ce înseamnă clanțe, mânere… Dăm cu clor pe ele… Nu cu alcool. Lucrez luni-miercuri-vineri în primărie, în rest lucrez la birouri, la tramvaie, chiar lângă Padova.

La început nu prea am crezut ce se întâmplă. Acum, situația e rea, e gravă. Se înrăutățește. Au închis școlile, apoi tot. Sunt deschise doar fabricile, fiind în Nord, iar economia trebuie ținută de cineva. Se lucrează în fabricile mari și de stat. Farmaciile și magazinele, supermarketurile sunt deschise. Atât. În rest, totul e închis. Teatre, biblioteci, restaurante, centre sportive, tot!”, a continuat Daniel.

„Risc în fiecare zi cu serviciul. Intru în contact cu multă lume de când plec de acasă și până mă întorc.Cei care conduc tramvaiul, la fel. Port mască, la noi, dacă nu porți, se uită lumea urât la tine. Iar când vorbești cu oamenii, trebuie să ai vreo doi metri distanță. Nu se mai dă noroc. Mi-e frică să tușesc sau să strănut… ”, a mai spus românul din Italia.

Tatăl lui Daniel: ”Vino acasă!” / ”Mi-e frică!”

Tatăl lui Daniel i-a cerut să se întoarcă în România, după ce în Italia ”iadul coronavirus” începuse să se dezlănțuie. Daniel a refuzat. De ce?

Are două motive: ”Taică-miu mi-a zis să revin în România, m-a întrebat când vin, acum vreo 10 zile, când încă nu era starea asta generală strictă, când nu era criza asta. I-am zis că nu vin. Păi, cu sistemul sanitar de acolo mori. Măcar, aici mai scapi. Și, în primul rând, mi-a fost teamă să nu molipsesc pe cineva, că nu știam atunci dacă sunt pozitiv, negativ… Nu am făcut un test.” (NU RATA: Materiale sanitare la preț de lux. Cât a ajuns să plătească un spital din România pentru o mască de unică folosință, în sistemul de achiziții)

Daniel: ”Padova e pustie!”

Daniel a mai explicat, pentru CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, care este starea de spirit a oamenilor de acolo. Padova este pustie, indiferent de oră. Ca argument, aduce câteva fotografii, dar și un filmuleț trist, fără viață…

Padova este, acum, un oraș pustiu din cauza coronavirusului
Padova este, acum, un oraș pustiu din cauza coronavirusului

”Lumea e speriată. Nu vezi oameni pe stradă. La 8 seara, la 3 jumate după-amiază, mașinile erau bară la bară… Acum, nimic. Toți au luat-o în râs, dar, de la o zi la alta s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Am făcut filmuleț, poze… Cum arată acum Padova, sâmbăta și duminică… În centru… E pustie.

Acum e OK cu magazinele, sunt aprovizionate, găsești oricând ceea ce ai nevoie. A fost, într-adevăr, o perioadă de 3-4 zile când magazinele erau goale, a fost o teamă a oamenilor, luau tot, goleau rafturile. Acum, s-au dat asigurări de către autorități că magazinele vor fi aprovizionate mereu. Și nu numai magazinele”, a remarcat românul aflat în focarul de coronavirus.

Daniel: ”Fiul meu e izolat, în casă, de o lună!”

Daniel și Elena, soția lui, care, de curând, și-a reluat serviciul, sistat pentru o săptămână, au un băiat, Andrei, în vârstă de 13 ani. Visează să ajungă mare fotbalist, așa cum o făcuse tatăl lui, care a bifat doar statutul de ”idol – golgheter” al unui cartier cu echipă de fotbal în Divizia D, pe atunci. Andrei este junior la AC Este, o echipă din Liga a 3-a italiană. Doar că acum și fotbalul s-a încheiat pentru el. (VEZI ȘI: Gigi Becali a cumpărat un camion de produse și… le-a donat la ”Matei Balș”)

”Ultima oară a jucat prin februarie. Apoi, gata. De o lună stă doar în casă. Am mai jucat fotbal, cu el, doar în bucătărie. Sau prin grădină, o dată, cu un sul de hârtie igienică”, a încheiat tatăl lui Andrei.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Cristian Blănuță este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A început să lucreze în mass-media în anul 1996, la ziarul MONITORUL DE BACĂU. Au urmat ZIARUL DE BACĂU, PROSPORT (Ediția de Moldova), SPORT citeste mai mult
Parteneri
Băutura pe care trebuie să o bei în FIECARE dimineață, potrivit medicului Vlad Ciurea. Nu e nici cafea, nici ceai!
Băutura pe care trebuie să o bei în FIECARE dimineață, potrivit medicului Vlad Ciurea. Nu...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
AȘA ARATĂ iubita unui milionar român! La doar 27 de ani e plin de bani și s-a lăsat de sport
AȘA ARATĂ iubita unui milionar român! La doar 27 de ani e plin de bani...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Vedeta din România care a ajuns sub pământ, în mijlocul Bucureștiului. „Instinctul animalic cu niște limite este extrem de prețios”
Vedeta din România care a ajuns sub pământ, în mijlocul Bucureștiului. „Instinctul animalic cu niște...
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce...
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Ce ar face Adrian Minune dacă ar afla că fiica lui este înșelată de soț: „I-aș spune...”. Secretele pe care le are Karmen față de tatăl ei
Ce ar face Adrian Minune dacă ar afla că fiica lui este înșelată de soț:...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre ei doi: „Virginia, chiar nu mă șochează nimic în lumea asta, crede-mă.”
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape...
Sfatul zilei de duminică, 21 aprilie 2024. Bani pentru Săgetător
Sfatul zilei de duminică, 21 aprilie 2024. Bani pentru Săgetător
Leguma pe care e bine să o mănânci zilnic. E plină de vitamine, e una dintre cele mai sănătoase, încetinește îmbătrânirea, dar românii o evită
Leguma pe care e bine să o mănânci zilnic. E plină de vitamine, e una...
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte de Paște
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte...
Alina Sorescu a RĂBUFNIT după ce a văzut imaginile cu Alex Ciucu și amanta. Sunt împreună de 11 ani. Culmea, după ce a  fost prins cu mâța-n sac, Ciucu dă vina tot pe artistă
Alina Sorescu a RĂBUFNIT după ce a văzut imaginile cu Alex Ciucu și amanta. Sunt...
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Un papă pentru care sexualiatea și desfrâul erau „virtuți”
Un papă pentru care sexualiatea și desfrâul erau „virtuți”
Circulația mașinilor pe motorină, INTERZISĂ în România, începând cu acastă dată. Decizie drastică a Uniunii Europene
Circulația mașinilor pe motorină, INTERZISĂ în România, începând cu acastă dată. Decizie drastică a Uniunii...
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
Monica Tatoiu, cel mai șocant diagnostic: cancer mamar. Cum a reacționat vedeta: „Nu mi-e frică de moarte”
Monica Tatoiu, cel mai șocant diagnostic: cancer mamar. Cum a reacționat vedeta: „Nu mi-e frică...
Orașul din România care va deveni o nouă perlă a turismului românesc. Are peisaje de poveste și locuri spectaculoase de vizitat
Orașul din România care va deveni o nouă perlă a turismului românesc. Are peisaje de...
Modelul de Sandero cu care Dacia ar da o lovitură uriașă pe piața auto europeană. Mulți șoferi și-ar dori să conducă o astfel de mașină
Modelul de Sandero cu care Dacia ar da o lovitură uriașă pe piața auto europeană....