Dezvăluirea cercetătorilor! Temperatura la care noul coronavirus poate muri în 5 minute

Publicat: 06/04/2020 | 16:28

Cercetătorii din cadrul Universității Hong Kong au dezvăluit că noul coronavirus este afectat de temperaturile înalte. Aceștia au aflat și temperatura la care noul coronavirus poate muri în 5 minute.

Cercetătorii au aflat că SARS-CoV-2 este afectat de temperaturile înalte, dar rămâne stabil la temperaturi de aproximativ 4 grade. La această temperatură, infecția poate dura până la două săptămâni, în timp ce la 70 de grade, coronavirusul poate muri în doar 5 minute, potrivit TASS.

Potrivit unui raport oficial, la 22 de grade, virusul rămâne activ aproximativ o săptămână, la 37 de grade pentru două zile, iar la temperaturi de peste 56 de grade, infecția poate să dispară în mai puțin de 30 de minute. (CITEȘTE ȘI: BREAKING NEWS: STAREA DE URGENȚĂ ÎN ROMÂNIA, PRELUNGITĂ CU ÎNCĂ O LUNĂ! ANUNȚUL LUI KLAUS IOHANNIS)

SARS-CoV-2 rezistă de la câteva ore la câteva zile, în funcţie de suprafaţă. Astfel, cercetătorii din Hong Kong au stabilit că, pe hârtie, virusul rezistă mai puțin de trei ore, pe lemn și țesături, COVID-19 nu rezistă mai mult de două zile, pe sticlă, mai puțin de patru zile, și pe oțel inoxidabil și materiale plastice, nu mai mult de o săptămână, potrivit Digi24.ro.

Potrivit unui studiu recent, realizat de cercetătorii de la Universitatea din Hong Kong, coronavirusul ar putea rămâne pe stratul exterior al unei măști  chiar și o săptămână.

În studiul publicat de The Lancet, noul coronavirus rezistă până la trei ore pe șervețele, dar poate să rămână zile întregi pe bancnote, metal și plastic. De asemenea, acesta mai poate să reziste pe suprafețele din oțel inoxidabil și plastic până la patru zile. (CITEȘTE ȘI: DR. DORU PAUL, ONCOLOG ROMÂN LA NEW YORK: RISCURILE LA CARE SUNT EXPUŞI PACIENŢII CU CANCER ÎN PERIOADA PANDEMIEI ŞI CUM LE POT VENI ÎN AJUTOR ONCOLOGII ROMÂNI DIN SUA PRIN CONSULTAŢII ONLINE)