Dezastrul care pândește Africa! „300.000 de oameni ar putea muri din cauza noului coronavirus”

Publicat: 17/04/2020 | 18:21

Ultimele studii au arătat ce dezastru poate produce epidemia de coronavirus în unele locuri slab dezvoltate. Două Comisii ale ONU avertizează că situația poate să ajungă cu adevărat tragică în Africa și în lumea arabă.

Organizația Națiunilor Unite susține că virusul COVID-19  ar putea ucide 300.000 de oameni în Africa până la finalul anului, numărul fiind de două ori mare decât totalul victimelor făcute de Covid-19 în întreaga lume în acest moment. (CITEȘTE ȘI: FORȚĂ EXCESIVĂ ÎN TIMPUL PANDEMIEI. ȚARA UNDE POLIȚIA A OMORÂT MAI MULȚI OAMENI DECÂT CORONAVIRUSUL)

Aceste cifre înfricoșătoare au fost rezultatul unui studiu efectuat de Comisia Economică pentru Africa din cadrul ONU. Se care că, pericolul principal îl reprezintă comunitățile cu aglomerări mari de populație care nu au acces la apă curentă, iar sistemele de sănătate sunt fragile, susțin autorii studiului, citați de Bloomberg. (VEZI ȘI: AUCHAN ȘI LEROY MERLIN AMENAJEAZĂ UN SPITAL DE 7.500 MP PENTRU BOLNAVII DE COVID-19)

În prezent, în Africa mai multe țări au  luat măsuri de carantină și au permis ieșirea oamenilor din case doar pentru a cumpăra alimente și medicamente. Astfel, până acum, au fost raportate mai puțin de 1.000 de decese printre pacienții cu Covid-19 din Africa, dar numărul de cazuri s-a dublat în ultimele două săptămâni și a ajuns la aproape 19.000.

Studiul a mai arătat că fără respectarea niciunei măsuri de prevenție numărul victimelor ar putea urca până la 3,3 milioane, în scenariul cel mai sumbru.

Africa are nevoie de 100 de miliarde de dolari pentru a susține sistemul de sănătate și de alte 100 de miliarde pentru a sprijini economia, mai arată specialiștii Comisiei ONU.