Dezastru în Prahova! Alunecarea de teren înaintează, iar 130 de oameni au fost evacuați. VIDEO

Publicat: 11/04/2020 | 19:38

După o noapte albă, pompierii militari și autoritățile locale din Prahova au fost astăzi în alerta după alunecarea de teren de la Azuga. 130 de oameni au fost evacuați din calea pământului care a luat-o la vale antrenând copaci și aluviuni.

De la primele ore au fost reluate intervențiile în zonă și chiar și la această oră se lucrează pentru a debloca cursul apei și pentru a opri alunecarea. Cele 130 de persoane au fost cazate la o pensiune, la sala de sport și la rude.

40 de femei și copii sunt la o pensiune, 90 sunt la o sală de sport. Strada Umbroasa este inundată, împreună cu cele 30 de gospodării. Pompierii acționează cu motopompe pentru a evacua apa din amonte câtre aval.

Pe parcursul zilei, echipaje mixte formate din pompieri, lucrători de la SGA Prahova, Direcția Silvică, Agenția de Protecție a Mediului au intervenit pentru degajarea albiei râului și eliberarea cursului apei. Au deblocat o parte, dar vor continua să mărească canalul. Alunecarea nu este stabilizată și există pericolul să se mai prăbușească aluviuni, atât peste locuințe cât și peste râu.