Deținutul care fugise dintr-o închisoare din Satu Mare a fost prins. Unde se ascundea de autorități

Publicat: 28/06/2020 | 21:56

Deținutul care, în cursul zilei de sâmbătă, a evadat din penitenciarul Satu Mare, a fost depistat prins duminică, în apropiere de municipiul Satu Mare, informează un comunicat al institituției.

În vârstă de 25 ani, tânărul executa pedeapsa în regim semi-deschis. Varga Marius condamnat definitiv la trei ani și două luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiiunii de tâlhărie calificată.

Citește și: Atenție! În ultimele 24 de ore, coronavirusul a ucis un român la 60 de minute. Avertismentul unui Raed Arafat

„Astăzi (duminică-n.r.), 28 iunie, deţinutul Varga Marius a fost capturat în jurul orei 17:30, în zona localităţilor Mădăraş – Gelu, judeţul Satu Mare, de către o echipă mixtă formată din poliţişti de penitenciare, poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi poliţişti din cadrul Poliţiei Locale.

Menţionăm că deţinutul a părăsit punctul de lucru – Gospodăria Agrozootehnică a Penitenciarului Satu Mare, ieri (sâmbătă-n.r.) 27 iunie, în jurul orei 11:30. În momentul capturării, deţinutul nu a opus rezistenţă”, a transmis Penitenciarul.

Riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la trei ani

Părăsirea fără autorizare a punctului de lucru aflat în exteriorul locului de deținere este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal.

„Reiterăm faptul că, în legătură cu fapta săvârşită va fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare. De asemenea, pentru persoana condamnată se va declanşa procedura disciplinară şi, în funcţie de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale.

Nu rata: Imagini incredibile. Plajele din Calafat şi Cetate sunt acoperite de apa Dunării. VIDEO

Având în vedere faptul că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru aflat în exteriorul locului de deţinere este asimilată infracţiunii de evadare, menţionăm că aceasta se pedepseşte, conform prevederilor art. 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani”, a precizat Penitenciarul Satu Mare.