Deținuții din Mexic confecționează măști împotriva COVID-19: „Este o muncă foarte importantă pentru a sprijini societatea”

Publicat: 26/03/2020 | 21:42

Zeci de deţinuţi din Mexic s-au ocupat în ultimele săptămâni cu fabricarea de măşti de protecție care vor fi folosite împotriva răspândirii noului coronavirus în Mexic.

În atelierele mai multor închisori, în special în Ciudad de Mexico, deţinuţii confecţionează aproximativ 2.000 de măşti pe zi, notează Agerpres. (CITEȘTE ȘI: S-A ADOPTAT OUG PENTRU AMÂNAREA RATELOR CU PÂNĂ LA 9 LUNI)

„Este o muncă foarte importantă pentru a sprijini societatea care trece prin această criză”, a declarat Apolinar Soto, responsabilul organizaţiei de muncă din Reclusorio Norte, o închisoare din capitala Mexicului. Femeile deţinut lucrează şi ele în alte închisori de la periferia capitalei.

Primăria oraşului a specificat că deţinuţii folosesc o ţesătură antibacteriană, iar măştile cusute sunt apoi ambalate în pungi biodegradabile și livrate către diverse agenţii guvernamentale pentru a fi distribuite, iar o parte sunt folosite chiar de către deţinuţi.

„Este o satisfacţie să poţi ajuta populaţia”, a spus Omar Tapia, unul dintre deținuți, care execută o pedeapsă de cinci ani pentru furt. (VEZI ȘI: FAMILIILE CARE AU RĂMAS FĂRĂ VENITURI DIN CAUZA CRIZEI PROVOCATE DE CORONAVIRUS VOR PRIMI AJUTOARE DE URGENȚĂ DE PÂNĂ LA 1.000 DE LEI)

De la începutul crizei provocate de pandemia de coronavirus în Mexic, măştile de protecţie au devenit extrem de rare, la fel ca şi produsele antibacteriene.

În prezent, Mexic a raportat aproape 475 de cazuri de contaminare cu COVID-19 şi şase decese.