Deşi a trecut jumătate de an de la debutul campaniei de imunizare, Preafericitul Daniel nu s-a vaccinat anti-COVID

Publicat: 23/06/2021 | 21:16

Deşi a trecut jumătate de an de la debutul campaniei de imunizare, Preafericitul Daniel nu s-a vaccinat anti-COVID.

Poziţia Patriarhiei a fost și rămâne una favorabilă vaccinării, a spus purtătorul de cuvânt al instituţiei, Vasile Bănescu. Dacă se va decide ca Patriarhul Daniel să se vaccineze anti-COVID-19, acest lucru va fi anunțat în mod public. (CITEȘTE ȘI: PATRIARHUL DANIEL CERE SUSPENDAREA DECIZIEI DE INTERZICERE A PELERINAJELOR: „ESTE O MĂSURĂ DISCRIMNATORIE”)

La fel ca oricare altă persoană, șeful Bisericii Ortodoxe Române se va consulta înainte cu medicul de familie, a mai precizat Vasile Bănescu.

„Preafericitul Părinte Patriarh Daniel este, ca fiecare dintre noi, o persoană cu un profil medical personal, care s-a sfătuit în mod sigur cu medicul său și care a reflectat la „caracterul voluntar, gratuit și sigur al actului de vaccinare, precum și la faptulul că acesta este un drept, nu o obligație.

Dacă va decide, într-adevăr, să se vaccineze, așa cum am mai comunicat, Patriarhia Română va anunța public lucrul acesta.

Dincolo de aceste aspecte ce țin de registrul unor decizii firesc personale, poziția Patriarhiei Române a fost și rămâne una favorabilă vaccinării, subliniind constant necesitatea respectării riguroase a principiilor de natură etică. În acest sens, nu în altul, Biserica rămâne implicată în firescul demers de informare a clericilor și credincioșilor ei cu privire la vaccinare (…)”, a declarat Patriarhul Daniel.

Ce salariu are Patriarhul Daniel

Patriarhul Daniel are un venit de 23.920 de lei după ultima majorare. Patriarhul avea înainte un venit lunar de 16.600 de lei, dar cifra a crescut spectaculos cu ocazia ultimei măriri.

Klaus Iohannis, președintele României, avea un salariu de 22.800, dar care se apropie la ora actuală de 25.000 de lei. Practic, dacă nu exista mărirea salariului pentru președinte, șeful BOR avea un salariu mai mare decât șeful statului.

Patriarhul Daniel și-a atras o serie de critici în ultimii ani după ce s-a prezentat la diferite procesiuni religioase în mașini scumpe. Cei mai de seamă reprezentați ai Bisericii Ortodoxe Române folosesc mașini marca Mercedes.