Descoperiri noi despre univers! Lucrurile care ar putea schimba tot ce știm

Publicat: 28/04/2020 | 16:53

Universul rămâne în continuare plin de mister. Cercetătorii încearcă să îi dezlege tainele și să afle cât mai multe. Un studiu recent realizat de Cercetătorii de la Universitatea din New South Wales din Australia a dezvăluit noi descoperiri, care ar putea schimba radical lucrurile pe care le știm.

Noile descoperiri întăresc teoria gravitației a lui Einstein. Oamenii de știință care studiază un quasar (nucleu galaciv activ – galaxie activă) la 13 miliarde de ani lumină distanță au descoperit o direcție către univers. Astfel, teoria gravitației a lui Einstein este dovedită din nou, dar și modelul standard al cosmologiei. (CITEȘTE ȘI: FOCAR DE COVID-19 LA UN ABATOR DIN GERMANIA! PESTE 200 DE LUCRĂTORI ROMÂNI AU FOST INFECTAȚI)

Se știe că universul este dominat de patru forțe fundamentale: gravitația, forța nucleară slabă, forța nucleară puternică și electromagnetismul. Iar, constanta fizică fundamentală pentru a măsura electromagnetismul între particule încărcate este foarte inconsistentă, deși ea este responsabilă de legarea electronilor de nuclei și atomi și împiedică totul să nu se desprindă. (VEZI ȘI: ESTE KIM JONG-UN MORT SAU VIU?! ADEVĂRUL DESPRE FOTOGRAFIA DIN COȘCIUG)

Noile ipoteze

Astfel, cercetătorii de al Universitatea din New South Wales din Australia au folosit imagini și date de la telescopul din Chile pentru a putea măsura forța în primele miliarde de ani ale universului. În urma unei analize amănunțite rezultatele i-au făcut pe specialiști să suspecteze o nouă ipoteză. Este vorba despre efectul „Goldilocks”, sau un echilibru sublim ale forțelor fundamentale.

 „Adunând toate datele, electromagnetismul pare să crească treptat cu cât privim, în timp ce spre direcția opusă, acesta scade treptat”, spune astrofizicianul John Webb de la UNSW, potrivit playtech.ro

Se arată că în alte direcții ale cosmosului structura fină care stăpânește electromagnetismul rămâne aceeași, indicând chiar și o anumită formă de direcționalitate.

„Noul studiu pare să sprijine această idee că ar putea exista o direcționalitate în univers, ceea ce este într-adevăr foarte ciudat”, spune sursa citată. În acest context, datele noi despre univers susțin faptul că acesta nu poate fi același, în sens statistic, ci în toate direcțiile, arată rt.com.