Descoperirea cercetătorilor de la Cambridge şi Greenwich. Cum ar putea fi prevenit un al doilea val de COVID-19

Publicat: 12/06/2020 | 11:52

Un studiu realizat în Marea Britanie de oamenii de știință de la universitățile Cambridge şi Greenwich a scos la iveală măsurile prin care s-ar putea preveni un al doilea val al pandemiei de COVID-19.

Utilizarea pe scară largă a măştilor, în asociere cu unele măsuri de izolare, ar putea reduce rata de transmitere a COVID-19 până la niveluri controlabile la nivel naţional şi ar putea preveni alte valuri de boală pandemică, arată concluziile unui studiu realizat în Marea Britanie, transmite agenția Reuters, citată de AGERPRES.

Cercetarea, condusă de oameni de ştiinţă de la universităţile britanice Cambridge şi Greenwich, sugerează că măsurile de izolare nu vor stopa în mod exclusiv reapariţia noului SARS-CoV-2 şi subliniază că şi măştile artizanale pot reduce în mod considerabil ratele de transmitere în cazul în care sunt purtate de îndeajuns de multe persoane.

„Analizele noastre susţin adoptarea în mod imediat şi universal a măştilor de către public”, a declarat Richard Stutt, de la Universitatea Cambridge, unul dintre autorii studiului.

Citește AICI despre ce măsuri este vorba.