Descoperirea care i-a îngrijorat pe medicii chinezi. Coronavirusul s-ar putea transmite și prin alimente congelate

Publicat: 18/10/2020 | 09:30

Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor din China a făcut o descoperire îngrijorătoare. Specialiștii avertizează că noul coronavirus s-ar putea transmite și prin intermediul alimentelor congelate.

Cercetătorii chinezi au anunțat sâmbătă virusul a fost descoperit coronavirus activ pe un ambalaj de cod congelat, într-un focar raportat săptămâna trecută în orașul Qingdao.

Citește și: Nelu Tătaru reacționează după ce sâmbătă s-au raportat 745 de persoane la ATI: „Pregătim niște măsuri”

Descoperirea sugerează că este posibil ca virusul să fie transmis pe distanțe lungi prin mărfuri înghețate, au spus specialiştii chinezi. Autorităţile au declarat în urmă cu o săptămână că doi locuitori din Qingdao, care au fost diagnosticați inițial ca asimptomatici în septembrie, au adus virusul la un spital în timpul carantinei din cauza dezinfectării insuficiente, ducând la alte 12 infecții legate de spital.

Nu se știe dacă muncitorii au luat virusului de pe ambalaj

În același timp, cea mai recentă declarație a CDC nu arată dovezi solide că cei doi lucrători din Qingdao au luat virusul de pe ambalaj și apoi au contaminat alimentele pe care l-au manipulat, a spus Jin Dong-Yan, profesor la Universitatea din Hong Kong.

CDC a declarat că nu a fost găsit niciun caz de consumator care să fi contractat virusul prin contactul cu alimente congelate și riscul ca acest lucru să se întâmple rămâne foarte scăzut.

Chiar și așa, Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor a recomandat lucrătorilor care manipulează, prelucrează și vând produse congelate să evite contactul direct cu produse care ar putea fi poluate.

Nu rata: Alertă în toată Europa! Măști neconforme găsite pe piață. Cum le deosebim de cele bune

Personalul nu ar trebui să-și atingă gura sau nasul înainte de a scoate articole de îmbrăcăminte care ar putea fi contaminate fără să se spele pe mâini și ar trebui să facă teste în mod regulat, a spus agenția, citată de Mediafax.

Citește și...