Descoperire uluitoare făcută de cercetători! Un coronavirus antic ar fi afectat omenirea în urmă cu mii de ani

Publicat: 25/04/2021 | 18:30

Un coronavirus antic ar fi afectat populația din Asia de Est în urmă cu aproximativ 25.000 de ani. În plus, cercetătorii au descoperit că răspândirea variantelor care au suferit mutații ar fi continuat să aibă efecte până acum 5.000 de ani. 

David Enard, profesor de evoluție la Universitatea din Arizona, împreună cu echipa sa au analizat genomul a 2.504 de persoane din 26 de populații umane diferite din întreaga lume și au descoperit că la persoanele din Asia de Est urme ale interacțiunii vechi cu coronavirusurile.

” Folosind instrumentele moderne, cercetătorii pot detecta amprentele acestor agenți patogeni antici în ADN-ul oamenilor care trăiesc astăzi. Aceste date, la rândul lor, ar putea oferi informații valoroase pentru a ajuta la anticiparea viitoarelor pandemii.

Este foarte posibil ca lucrurile care s-au petrecut în trecut să se întâmple și în viitor.”, a spus Enard pentru Live Science.

CITEȘTE ȘI UN BĂRBAT A TRANSMIS NOUL CORONAVIRUS LA 22 DE PERSOANE, DUPĂ CE A REFUZAT SĂ STEA ACASĂ, PENTRU A SE VINDECA: „O SĂ VĂ INFECTEZ PE TOȚI”

Virusul antic a amenințat populația din Asia de Est milenii întregi

„Virușii exercită una dintre cele mai puternice presiuni asupra oamenilor în ideea ca aceștia să se adapteze, iar coronavirusurile există probabil cu mult timp înainte de oameni.

Nu este neașteptat că aceste coronavirusuri să fi dictat adaptarea oamenilor, iar acest studiu prezintă o investigație fascinantă despre când și cum a avut loc acest proces”, a declarat Joel Wertheim, profesor asociat la Departamentul de Medicină de la Universitatea din California, care, însă, nu a luat parte la studiu.

VEZI ȘI 140 DE PERSOANE AU FOST VACCINATE, DIN GREȘEALĂ, CU UN SER FIZIOLOGIC ÎN LOCUL UNEI DOZE DE PFIZER

Sursă foto: pixabay.com