Descoperire îngrijorătoare. Aparatele de aer condiționat ar putea împrăștia noul coronavirus

Publicat: 25/04/2020 | 12:13

CDC – Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite ale Americii – trage un semnal de alarmă în timpul pandemiei de coronavirus și publică informații din care reiese că aparatele de aer condiționat ar putea împrăștia COVID-19.

Concluziile respectivului studiu – realizat în China -, potrivit nc.cdc.gov, sunt îngrijorătoare. Într-un local din Guangzhou, în luna ianuarie, au stat la mese învecinate trei familii. Membrii acestora s-au îmbolnăvit, ulterior, de COVID-19, iar persoana care le-a infectat pe celelalte a fost o femeie în vârstă de 63 de ani. Conform precizărilor medicilor, ea nu a prezentat simptomele specifice decât a doua zi.

(CITEȘTE ȘI: UN NOU SIMPTOM AL INFECȚIEI CU CORONAVIRUS. CUM SE MANIFESTĂ ȘI CE SPUN SPECIALIȘTII)

S-au aflat direct în bătaia aparatului de aer condiționat

4 dintre rudele femeii de 63 de ani s-au îmbolnăvit  de COVID-19 după două săptămâni, dar au mai fost infectate și 5 persoane care nu aveau legătură de rudenie cu bătrâna. Însă au luat masa, în aceeași zi și în același timp, în restaurantul din Guangzhou. A fost dată publicității, de altfel, și diagrama amplasării în local a persoanelor infectate, iar autorii studiului au constatat că toţi cei 9 pacienți infectați erau aşezaţi… direct în bătaia aparatului de aer condiţionat.

Bineînțeles, cercetările în legătură cu o astfel de posibilitate alarmantă de transmitere a virusului este studiată în continuare, pentru a se descoperi dacă astfel de cazuri au mai existat în ultima perioadă.

(VEZI ȘI AICI: EXISTĂ O AMENINȚARE MULT MAI MARE DECÂT NOUL CORONAVIRUS? UN ATAC EMP AR PUTEA PROVOCA 295 DE MILIOANE DE VICTIME)