Descoperire de ultimă oră! Cât rezistă, de fapt, coronavirusul pe diferite obiecte: ”Da, e adevărat!”

Publicat: 24/03/2020 | 16:28

Ultima informație privind epidemia de coronavirus care a băgat România în carantină: virusul COVID-19 nu rezistă, pe diferite suprafețe, doar trei zile, așa cum se anunțase când abia fusese descoperit! Chiar medicul Virgil Musta, de la Spitalul  de Boli Infecțioase din Timișoara confirmă.

Noul coronavirus are, se pare, viața mai lungă, în ciuda faptului că nu-și găsește un organism uman din care să se hrănească. Adică, el va trăi timp de 17 zile, și nu 3, pe unele suprafețe, masă, scaun și altele. (CITEȘTE ȘI: KLAUS IOHANNIS, PRIMELE DECLARAȚII DUPĂ DECESELE DIN ROMÂNIA DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI)

”Da, e adevărat, dar nu asta trebuie să ne preocupe pe noi. Trebuie să luăm strict măsuri de precauție pentru a nu ne contamina. Că noi nu avem de unde să știm că virusul e aclo de o zi sau de 17 zile. Plus că noi trebuie să considerăm ca potențial pozitivă orice persoană cu care ne întâlnim. Concret, trebuie să ne ferim”, a declarat medicul specialist Virgil Musta, la digi24.

Klaus Iohannis a făcut anunțul: România, în carantină!

Klaus Iohannis a făcut un anunț de ultimă oră! România intră în carantină totală, ca urmare a răspândirii epidemiei de coronavirus. Iată categoria de persoane care au interzis total să iasă din casă.

România a luat măsuri drastice în contextul epidemiei de coronavirus. Klaus Iohannis a făcut un anunț de ultimă oră, iar țara noastră a intrat în carantină totală. Astfel, începând de mâine, recomandarea valabilă pentru intervalul orar 06.00-22.00 va deveni obligativitate, la fel ca în intervalul 22.00-06.00.

Există și restricții pentru o anumită categorie de persoane. (CITEȘTE ȘI: OANA ROMAN A RĂMAS FĂRĂ JOB DIN CAUZA EPIDEMIEI DE CORONAVIRUS. VEDETA NU ȘTIE CUM VA SUPRAVIEȚUI: ”NE GÂNDIM LA ZIUA DE MÂINE…”)

“Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar şi de restricţii speciale şi astfel pentru a proteja persoanele peste 65 ani. Pentru aceste persoane se vor introduce restricţii speciale, în sensul că vor trebui în interesul propriu să stea practic tot timpul acasă”, a subliniat Iohannis.

Numărul persoanelor din România infectate cu coronavirus a ajuns la 762. Iată și alte declarații făcute de Klaus Iohannis:

  • Am evaluat situația care după cum știm cu toții devine din ce în ce mai complexă
  • Am discutat măsurile suplimentare care se cer luate în această perioadă
  • Am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a încetini răspândirea epidemiei
  • Ce a fost până acum devine obligatoriu
  • Oamenii pot ieși la serviciu, să își facă cumpărăturile absolut necesare de alimente
  • Am convenit ca în această perioadă să pregătim pentru persoanele în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică, e obligatoriu să fie respectate integral
  • Am convenit să folosim armata pentru a gestiona mai bine situațiile din teren. Armata va pune la dispoziție personal care va suplimenta forțele de poliție și jandarmerie
  • Persoanele cele mai vulnerabile sunt cele peste 65 de ani. Avem nevoie de măsuri și restricții speciale
  • Pentru a le proteja, se vor introduce restricții speciale. Vor trebui să stea practic tot timpul acasă
  • Aceste restricții anunțate vor fi prelucrate azi într-o Ordonanță militară și restricțiile vor intra în vigoare începând de mâine.